Mestskí policajti rozdávajú pokuty na ulici Matice Slovenskej takmer každý deň


Foto: Mestskí policajti rozdávajú pokuty na ulici Matice Slovenskej takmer každý deň

Ani po viac ako mesiaci od zmeny organizácie dopravy na ulici Matice Slovenskej, si mnohí vodiči nezvykli a naďalej jazdia tam, kde by nemali. Prechádzanie autom po spojovacej ceste, do ktorej je značkou vjazd zakázaný, sa takmer každý deň stáva osudným nejednému šoférovi. Hliadky mestskej polície v náhodných časoch dohliadajú na dodržiavanie zákazu. Stretávajú sa aj s takými vodičmi, ktorí túto zmenu bojkotujú.

Nevedomosť, pozabudnutie ale aj hádky a výhovorky

Časť obyvateľov sídliska Vlčince nechce ustúpiť a stojí si za svojim názorom, že ide o nezmyselný zákaz. Miestom prechádzajú vždy, keď tam hliadka nie je. Občas sa nájdu aj takí, ktorí nemajú problém prejsť aj vtedy, keď tam mestskí policajti sú. Potom buď hľadajú výhovorky, alebo sa rozčuľujú na policajtoch. Tí si však len plnia svoju prácu, preto je často zbytočné vyvolávať konflikty. Medzi vodičmi sa ale nájdu aj zábudlivci, ktorí roky jazdili po tej istej trase a stále tak robia zo zvyku.

Zákaz vjazdu na prepojovacej ceste medzi jednosmerkami denne pripraví o zopár desiatok eur nejedného vodiča. Našli sa však obyvatelia, ktorí vyslovili záujem podniknúť kroky vedúce k zrušeniu tohto podľa nich nezmyselného značenia. Či sa aj odhodlajú vec riešiť a podarí sa im vyvinúť potrebné aktivity, ktoré k tomu povedú, je zatiaľ otázne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu