Máte radi športové výzvy? Skúste duatlon vo Veľkých Karloviciach


Foto: Máte radi športové výzvy? Skúste duatlon vo Veľkých Karloviciach

Bavia vás športové výzvy? Jazdíte na horskom bicykli a ani behanie vám nie je cudzie? Skúste spojiť obe športové disciplíny do jednej a zúčastnite sa závodu Valachy duatlon, ktorý sa bude konať v sobotu 6. mája vo Veľkých Karloviciach, len hodinku od Žiliny.

Popularita duatlonu, ktorý kombinuje beh a bicykel, z roka na rok rastie. Minulý rok sa karlovický Valachy duatlon počtom 527 účastníkov zapísal do Českej knihy rekordov ako najväčšia akcia svojho druhu v republike.


„Aj tento rok očakávame hojnú účasť. Športové zápolenie v jarnej prírode Beskyd je navyše skutočne krásny zážitok, na ktorý všetkých srdečne pozývame. Závodná trasa, zahŕňajúca 3 kilometre behu, 12 kilometrov na horskom bicykli a 1,5 kilometra behu, vedie okolitými lesmi a pretína tiež hrebeň Vsetínskych Beskyd s krásnymi výhľadmi na krajinu,“ láka jeden z usporiadateľov Vladimír Sušil.

Do duatlonu sa môžete registrovať on-line na www.valachytour.cz. Pri prihlásení do 24. apríla platí zvýhodnené štartovné 350 korún so zárukou vytlačeného mena na štartovom čísle. Na mieste bude štartovné o 100 korún drahšie.

Pre deti budú pripravené preteky na kratších trasách v siedmych vekových kategóriach. Malí športovci do 4 rokov môžu cyklistickú časť absolvovať aj na odrážadle. Pri registrácii vopred platia deti symbolické štartovné 50 korún.


Duatlon je súčasťou päťdielneho seriálu pretekov Valachy tour, nasledovať bude v nedeľu 18. júna pretek horských bicyklov Bike Valachy, na ktorý už tiež bola zahájená registrácia. Pri preteku si môžete zmerať sily s veľmi špeciálnym hosťom.

„Na štart sa postaví tiež handicapovaný cyklista, šesťnásobný paralympijský víťaz a majster sveta Jíří Ježek, ktorý sa navyše zhostí role patróna a štartéra detských pretekov. Teší nás, že ho uvítame vo Veľkých Karloviciach, pre mnoho dospelých aj detí je veľkým vzorom,“ dodáva Vladimír Sušil. Pre dospelých sú pripravené trasy na 20 a 45 kilometrov. Deti budú pretekať v siedmych vekových kategóriach na kratších vzdialenostiach od 100 metrov až po 8 kilometrov.

Tipy na ďalšie zaujímavé akcie pre športovcov


25. – 28. 5. Běžecká škola Miloše Škorpila

Naučte sa správne behať pod vedením ultramaratónca a najznámejšieho českého kouča Miloša Škorpila. Pobyt je doplnený o relaxáciu vo Welness Horal.



13. – 16. 7. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem

Láka vás vyskúšať triatlon? Alebo ste mu už prepadli a chcete sa zdokonaliť, načerpať užitočné informácie o tréningu, príprave na preteky či výžive? Najlepší český Ironman Petr Vabroušek je vďaka mnohým úspechom a 25 rokom tým najpovolanejším trénerom.



Viac informácií: www.valachytour.cz

Miesto: Veľké Karlovice
Dátum: 06.05.2017 - 09:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu