Na pediatrickom oddelení žilinskej nemocnice pribudli v Osmijankovom kútiku desiatky kníh


Foto: Na pediatrickom oddelení žilinskej nemocnice pribudli v Osmijankovom kútiku desiatky kníh
Galéria: 4 fotky

Putovnej knižnici v Osmijankovom kútiku na pediatrickom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline pribudli desiatky kníh, vďaka ktorým môžu detskí pacienti hospitalizovaný na tomto oddelení rozvíjať čitateľskú gramotnosť. Deťom ich venovala Krajská knižnica v Žiline, ktorá pri príležitosti Dňa darovania knihy vyhlásila zbierku.

„Cieľom bolo zozbierať knihy od ľudí, ktorí ich prečítali a už sa vedia s nimi rozlúčiť, aby ich priniesli k nám do knižnice s tým, že mi tieto knihy potom prinesieme deťom, o ktorých sme presvedčení, že sa im potešia,“ povedala riaditeľka Krajskej knižnice Katarína Šušoliaková.


Viac ako 300 titulov

V Putovnej knižnici sa dnes nachádza 300 titulov kníh. Sú voľne dostupné, aby každé dieťa mohlo dočiahnuť na ktorúkoľvek knižku. „Nie každé dieťa rado číta, ale snažíme sa venovať čítaniu a motivovať deti k čítaniu. Bolo tu veľmi málo kníh, keď sa tá knižnica obohatí, tak každé dieťa si vekovo rozdielne bude mať možnosť vybrať knihu podľa záujmu,“ uviedla učiteľka zo Spojenej školy J. M. Hurbana v Žiline Adriana Puchoňová.

Aktivitu hodnotí pozitívne aj ošetrujúci personál oddelenia

„Často krát si deti doma nenájdu čas na knihu. Keď prídu do nemocnice, samozrejme vyšetrenia sa nedajú realizovať jedno po druhom za krátky čas, takže je tu čas na čítanie,“ doplnila vedúca sestra pediatrického oddelenia žilinskej nemocnice Katarína Krajčiová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu