Primátor privítal víťazný tím štvrtákov MsHKM Žilina, vyhrali prestížny turnaj Orange minihokej tour


Foto: Primátor privítal víťazný tím štvrtákov MsHKM Žilina, vyhrali prestížny turnaj Orange minihokej tour Foto: mshkmzilina.sk

Primátor mesta Žilina Igor Choma prijal na Radnici mesta Žilina mladých žilinských hokejistov, ktorým sa podarilo zvítaziť v prestížne obsadenom turnaji Orange minihokej tour. Hráči štvrtej hokejovej prípravky MsHKM Žilina zvíťazili počas svojej premiéry na 9. ročníku turnaja, vo finále zdolali aj rovesníkov zo Slovanu Bratislava.

Z ľadu košickej Crow arény si tak po troch náročných dueloch doviezli cenné víťazstvo, ktoré znamená zisk neoficiálneho titulu majstrov Slovenska. Primátor ocenil predovšetkým úsilie a snahu mladých hokejistov, s akým sa pustili do boja o vzácne kovy. Zároveň poďakoval rodičom i trénerom za ich obetavý prístup k svojim zverencom aj za vynikajúcu reprezentáciu mesta Žilina a Mestského hokejového klubu Žilina.



„Chlapci ukázali a svojimi výkonmi aj potvrdili, že sme sa právom stali neoficiálnym majstrom Slovenska v tejto kategórii. V každom zo zápasov sme boli lepší ako súperi a sme odmenení za tvrdú a poctivú prácu zlatou medailou. Všetkým chlapcom patrí obrovská vďaka aj za vzornú reprezentáciu nás trénerov a celého klubu MsHKM Žilina. Bolo to pre nás všetkých skvelé zakončenie sezóny,“ neskrýval radosť vo vyjadrení pre web mládeže tréner 4. HP Marek Majtán.
 
Za úspech mladým talentom prináleží aj patričná odmena a tak sa celé mužstvo už tradične ako každý víťaz tohto podujatia zúčastní letného týždenného pobytu v Hokejovej škole Mariána Gáboríka, kde majú príležitosť získať množstvo ďalších hráčskych skúseností, jedinečných zážitkov i stretnutí s hokejovými osobnosťami.

Výsledky na Orange minihokej tour 2017

MsHKM Žilina – Dukla Trenčín 11:5
Góly MsHKM: Svrček 3, Duľa 3, Macák 2, Dudáš, Kraľovanský, Kašša

MsHKM Žilina – HC Košice 21:4
Góly MsHKM: Huževka 3, Svrček 3, Kašša 2, Habrún 2, Dubravík, Valášek, Dudáš, Mindek, Marčan, Kraľovanský, Čepela, Duľa, Murín, Raška, Olejník

Finále

MsHKM Žilina  – Slovan Bratislava 8:5
Góly MsHKM: Mindek 2, Valášek, Dudáš, Kraľovanský, Krištof, Čepela, Lopušanová

Zlatá zostava MsHKM

“A”: Barčiak – Húževka, Svrček, Dubravík – Macák, Valášek, Dudáš – Marčan, Mindek, Habrún
“B”: Veselý, Klbík – Krištof, Kraľovanský, Čepela  –  Duľa, Lopušanová, Kašša  – Raška, Pazderník, Olejník, Murín
Tréneri:  M. Majtán , A. Gašparovič


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina, mshkmzilina.sk