Obrovská zápcha v Žiline - stojí sa od diaľnice D3 na všetkých hlavných ťahoch až po Strečno


Foto: Obrovská zápcha v Žiline - stojí sa od diaľnice D3 na všetkých hlavných ťahoch až po Strečno
Galéria: 8 fotiek

Aktuálna dopravná situácia v Žiline a okolí nie je veľmi priaznivá. Od 11:00 hod. nám vodiči nahlasujú veľké zdržania a kolóny, ktoré začínajú už od diaľnice D3 smerom od Bytče a končia až vo Vrútkach. Pomaly sa tiahnúci rad áut sa presúva aj na ceste pod Strečnom.

Priemerná doba čakania na hlavných ťahoch v Žiline je do 60 minút, priemerná rýchlosť v kolónach sa pohybuje od 10 do 40 km/h. 


Dopravu v Žiline musí riadiť polícia

Dopravu na Košickej ulici riadi polícia, ktorá ovláda svetelnú križovatku. Kolóny sú na uliciach Ľavobrežná, Nemocničná, Hričovská, Košická, Mostná, Kragujevská, Vysokoškolákov, Predmestská a na celej ceste I/18 v okolí mesta Žilina.

Aktuálny dopravný servis nájdete v našej mobilnej aplikácií alebo na webe: https://www.zilinak.sk/dopravny-servis


Aktualizácia 15:10 hod.

Kolóny siahajú na diaľnici D3 už po Dolný Hričov.

Aktualizácia 17:00 hod.

Polícia v Žiline upozorňuje, že v súvislosti s príchodom veľkonočných sviatkov eviduje zvýšenú intenzitu cestnej premávky. Situáciu na cestách v Žilinskom kraji neustále monitoruje s maximálnym využitím síl a prostriedkov za účelom jej bezpečnosti a plynulosti a operatívne prijíma opatrenia podľa aktuálneho vývoja.

Policajti v prípade potreby cestnú premávku riadia a usmerňujú najmä na hlavných cestných ťahoch a frekventovaných križovatkách. V súčasnej dobe je zhustená premávka na križovatke Košická a uliciach Nemocničná a Ľavobrežná.

„Žiadame vodičov o zvýšenú pozornosť a trpezlivosť. Polícia tiež žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy,“ uvádza žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu