Pri Bytči sa ráno prevrátilo nákladné vozidlo prevážajúce nebezpečné látky


Foto: Pri Bytči sa ráno prevrátilo nákladné vozidlo prevážajúce nebezpečné látky
Galéria: 2 fotky
Foto: KR HaZZ v Žiline

Dnes 13. apríla 2017 krátko po pol štvrtej hodine nad ránom bola ohlásená na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline dopravná nehoda nákladného motorového vozidla s prívesom, ktoré prevážalo nebezpečný odpad na štátnej ceste II/507 v katastri mesta Bytča.

Na mieste zasahovali hasiči z Bytče, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline

Po príjazde bolo zistené, že došlo k dopravnej nehode nákladného motorového vozidla s prívesom, ktorý sa nachádzal mimo vozovky. Nákladiak mal na korbe prevrátený kontajner, z ktorého bol vysypaný prevážaný tuhý nebezpečný odpad. Príves bol prevrátený na ceste, mal odtrhnutú prednú nápravu a blokoval obidva jazdné smery. Náklad z prívesu nebol vysypaný. Vodič bol našťastie bez zranení.


Hasiči zabezpečili vozidlo proti vzniku požiaru a pomocou priemyselných vysávačov pozbierali vysypaný drobný odpad do zberných sudov. Ostatný odpad bol preložený do dovezených zberných nádob a kontajnera privolaného vozidla firmy, ktorá zabezpečuje prevoz nebezpečného odpadu. K úniku nebezpečných látok ani prevádzkových kvapalín z havarovaného vozidla do pôdy nedošlo,“ uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského  záchranného zboru v Žiline.

Odstraňovanie následkov nehody trvalo viac ako 5 hodín

Na vyslobodenie vozidla museli hasiči povolať autožeriav zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Na miesto sa dostavili pracovníci Inšpekcie životného prostredia Žilina a vodárenskej spoločnosti SEVAK Žilina. Po vytiahnutí vozidla a odtiahnutí prívesu odťahovou službou Havaria Bytča bola komunikácia pred 09:00 hod. čiastočne uvoľnená.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline