Cez víkend chytili žilinskí policajti až dvoch vodičov bez vodičského preukazu


Foto: Cez víkend chytili žilinskí policajti až dvoch vodičov bez vodičského preukazu Foto: ilustračné

Počas uplynulého víkendu sa podarilo žilinským policajtom zadržať až dve osoby, ktoré viedli osobné motorové vozidlá aj napriek tomu, že im bol udelený zákaz činnosti. V prvom prípade v nedeľu a v druhom z nedele na pondelok, chytila polícia vodičov, ktorým nebránil v jazde na aute ani udelený zákaz vedenia motorových vozidiel. Obaja vodiči si pokojne jazdili cez Žilinu.

Viac ako dvojnásobné prekročenie rýchlosti

Prvý prípad sa stal v nedeľu 9. apríla 2017 po 15:00 hod., kedy si hliadka OO PZ Žilina - západ všimla rýchlo jazdiaceho vodiča po obchvate, v smere od Čadce na rondel. Vodič mal podľa našich informácií viesť motorové vozidlo značky Škoda a presúval sa po ceste v smere do centra mesta. Na úseku, kde je predpísaná maximálna povolená rýchlosť 70 km/h jazdil viac ako dvojnásobnou rýchlosťou - a to okolo 150 km/h. Na ceste predbiehal vozidlá jazdiace v pravom pruhu, vďaka čomu upútal pozornosť policajnej hliadky.

Nakoľko si toto vozidlo všimla policajná hliadka, podľa našich informácií s veliteľom zameraným na špeciálne dopravné akcie, tak uvedené vozidlo prenasledovali a dobehli až na ulici Hálkova. Oproti hasičskej stanici vodiča zastavili. Následne bolo zistené, že vodič má zadržaný vodičský preukaz za jazdu pod vplyvom alkoholu a to od decembra 2016. Zákaz má platný do júna 2017 a aj napriek tomu viedol osobné auto, porušoval predpisy a ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.


Bez PZP a vodičského preukazu

Druhý prípad sa stal v noci z nedele 9. apríla 2017 na pondelok 10. apríla, kde po 01:00 hod. hliadka toho istého Obvodného oddelenia PZ Žilina - západ zastavila taktiež vozidlo značky Škoda. V aute mal sedieť policajtom dobre známy mladík vo veku okolo 30 rokov. Vodič nepredložil vodičský preukaz a počas kontroly bolo navyše zistené, že jeho vozidlo nemá zaplatené povinné zmluvné poistenie. Okrem spomenutého dopravného priestupku však policajti zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

V oboch prípadoch sú vodiči podozriví zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, v ktorom im hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

V prvom prípade je zaujímavé, že vodič mohol požiadať o upustenie po polovici trestu a vodičák by tak za pár dní mohol získať späť. To by však nemohol porušovať predpisy a jazdiť aj napriek zákazu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu