Policajti naháňali pod Strečnom luxusné auto, padol aj výstrel


Foto: Policajti naháňali pod Strečnom luxusné auto, padol aj výstrel Foto: ilustračné

V nedeľu v noci došlo na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom k vážnemu incidentu. Policajti namerali luxusné vozidlo značky BMW, ktoré tam prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť. Vodič vozidla údajne nereagoval na svetelné výstražné znamenia polície a vozidlo nezastavil. Preto muži zákona použili varovný výstrel do vzduchu.

Keď vozidlo zastavilo, vyšlo najavo, že policajti prenasledovali služobné auto, ktoré patrí podpredsedovi parlamentu Andrejovi Hrnčiarovi. Informáciu zverejnil portál pluska.sk vo svojom článku. Vozidlo patrí Úradu na ochranu ústavných činiteľov a auto viedol zamestnanec úradu. 

„Jednoducho došlo asi k nedorozumeniu medzi dvoma policajnými zložkami. Na ceste pod Strečnom v smere do Martina môj šofér zrejme prekročil rýchlosť, hliadka na neho zasvietila, on im blikol, ale keďže mimo obytnej zóny zastaviť z bezpečnostných dôvodov nemôže, urobil tak až po zhruba desiatich kilometroch v Martine,“ opísal udalosť pre portál pluska.sk samotný Andrej Hrnčiar.

Incident prešetruje kontrolný orgán policajného prezídia

Vodič mal po zastavení policajtom ukázať svoj služobný preukaz a tak sa celý incident vysvetlil. Aj napriek tomu ho však budú prešetrovať. „A či sa strieľalo? No, počuli sme nejaké puknutie…“ dodal podpredseda národnej rady.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: pluska.sk, tvnoviny.sk