Predavač v čínskom obchode zadržiaval zákazníčku, dôvodom bol aktívny čip na odeve z iného obchodu


Foto: Predavač v čínskom obchode zadržiaval zákazníčku, dôvodom bol aktívny čip na odeve z iného obchodu Foto: ilustračné

Mestská polícia v Žiline riešila počas mesiaca marec situáciu, počas ktorej zadržiaval predavač v obchode s čínskym textilom v Žiline potenciálnu zákazníčku. Tá zavolala na linku polície po tom, ako ju predajca zadržal v obchode a odmietal pustiť. Dôjsť malo podľa oznamovateľky aj k fyzickému kontaktu s predajcom.

„Na MP oznamovateľka telefonicky nahlásila, že ju v priestoroch obchodu s čínskym textilom na ul. Hodžova zadržiava ázijský predajca, vzhľadom na to, že pri odchode z predajne sa spustilo bezpečnostné signalizačné zariadenie proti krádeži. Tiež uviedla, že ju muž „buchnátuje“,“ uvádza webová stránka mestskej polície v Žiline.

Alarm spustil nedeaktivovaný čip z iného obchodu


Ako sa podarilo na mieste zistiť hliadke, zákazníčka spustila signalizačné zariadenie proti krádeži vďaka tomu, že jej v inom obchode nedeaktivovali elektronický čip. Následne ju predavač zadržal, pretože mal podozrenie pre krádež.

„Hliadkou na mieste zistená oznamovateľka v spoločnosti muža s čínskym občianstvom bytom  Žilina, ktorý uviedol, že ženu zadržal pre podozrenie z krádeže. Následne bolo zistené že, signalizačné zariadenie aktivoval elektronický čip v staršom odevnom zvršku, ktorý nebol po kúpe v inom obchode deaktivovaný. Oznamovateľka uviedla, že v ďalšom riešení incidentu bude pokračovať v súčinnosti s PZSR,“ spresnili príslušníci MP Žilina v hlásení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mpza.sk