Vyhliadkovú vežu na Dubni chcú postaviť už tento rok, na Mestskom úrade sú vystavené víťazné návrhy


Foto: Vyhliadkovú vežu na Dubni chcú postaviť už tento rok, na Mestskom úrade sú vystavené víťazné návrhy

Myšlienka postaviť vyhliadkovú vežu na hrebeni kopca Dubeň nie je v Žiline žiadnou novinkou. Prvotné plány na stavbu vyhliadky pochádzajú už z roku 1995, pôvodný zámer však doteraz nebol zrealizovaný. V posledných rokoch začala táto myšlienka na pôde mesta opäť ožívať a v súčasnosti naberá aj reálnu podobu. 

V roku 2016 Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra vyhlásila verejnú anonymnú architektonickú súťaž návrhov „Vyhliadková veža na Dubni,“ do ktorej sa zapojilo viac ako 40 súťažiacich. Architekti a architektonické spoločnosti predkladali svoje návrhy, ktorými predstavovali riešenia vyhliadkovej veže na hrebeni kopca Dubeň. Aktuálne sa pripravuje projektová dokumentácia k víťaznému návrhu a všetky potrebné náležitosti, pričom by výstavba veže mala prebehnúť počas roka 2017.

Pri tejto príležitosti mesto Žilina v spolupráci s Oblastnou organizáciu cestovného ruchu Malá Fatra pripravilo výstavu na tému „Vyhliadková veža na Dubni“. Občania si víťazné návrhy môžu prezrieť vo vestibule Mestského úradu Žilina od 3. do 19. apríla 2017.

Bližšie informácie o architektonickej súťaži nájdete na webovej aj stránke www.sutazduben.sk.

Miesto: Mestský úrad Žilina
Dátum: 03.04.2017 - 10:00    19.04.2017 - 15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu