Po Kii sa odborári dohodli aj v Mobise, hrubá mzda vzrastie v priemere o viac ako 93 eur


Foto: Po Kii sa odborári dohodli aj v Mobise, hrubá mzda vzrastie v priemere o viac ako 93 eur Foto: ilustračné

Po úspešnom ukončení štrajkovej pohotovosti ZO OZ KOVO KIA v spoločnosti Kia Motors Slovakia, kde sa po dlhých rokovaniach podarilo odborárom vyjednať v priemere 8,8 percentné navýšenie tarifnej mzdy, sa odborári dohodli s vedením ďalšieho veľkého zamestnávateľa v našom regióne. Odborová organizácia ZO OZ KOVO MOBIS ŽILINA vyjednala historicky najvyšší rast základných miezd.

„Dnešným dňom došlo k dohode medzi odborovou organizáciou ZO OZ KOVO MOBIS ŽILINA a zamestnávateľom MOBIS SLOVAKIA s.r.o. Členom vyjednávacieho tímu sa podarilo vyjednať historicky najvyšší rast základných miezd počas doterajšej existencie spoločnosti MOBIS SLOVAKIA s.r.o. Pri navýšení základných miezd boli požiadavky vyjednávačov splnené až na 86%. Tento historický úspech nie je len výsledkom vyjednávacieho tímu, ale aj všetkých Vás ktorý ste sa aktívne zúčastňovali na smerovaní kolektívneho vyjednávania,“ uvádza odborová organizácia OZ KOVO MOBIS ŽILINA.

Hrubá mzda vzrastie o viac ako 93 eur mesačne, porastú aj príplatky za prácu v noci


Celkový dopad vyjednávanie pocítia zamestnanci MOBIS-u zvýšením hrubej mzdy v priemere o 93,36 eur mesačne. Podobne ako pri kolegoch z Kia Motors Slovakia, aj zamestnanci tejto fabriky dostanú zvýšené príplatky za prácu v noci. Po navýšení o 30 centov sa príplatok za nočnú prácu zvýši na celkových 1,04 eur za hodinu. Po prepočte si tak vďaka nočným zmenám prilepšia zamestnanci v priemere o 15,75 eura mesačne.

Ako významný úspech vnímajú odborári aj zachovanie bezplatnej dopravy. „Odborová organizácia dohodla so zamestnávateľom aj na tento rok bezplatnú dopravu pre všetkých zamestnancov Mobis Slovakia s.r.o. V prípade spoplatnenia dopravy 30% by dopad na zamestnanca v priemere predstavoval cca 29 eur za mesiac,“ vyčíslili odborári ZO OZ KOVO MOBIS ŽILINA ďalší úspech. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu