V 13. týždni chytili policajti až 50 opitých vodičov, na Kysuciach niektorí nafúkali do 2 promile


Foto: V 13. týždni chytili policajti až 50 opitých vodičov, na Kysuciach niektorí nafúkali do 2 promile

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. V 13. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách až 50 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel

  • 11 nafúkalo nad 1 promile
  • 5 nafúkalo pod 1 promile
  • 3 spôsobili dopravné nehody

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 31 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Rudinka - Kysucké Nové Mesto

V sobotu 1. apríla popoludní zastavila policajná hliadka v obci Rudinka, okres Kysucké Nové Mesto vodiča vozidla Opel Astra. 39-ročný vodič sa na výzvu hliadky podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,92 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,92 promile.


Priekopa - Martin

V sobotu 1. apríla pred polnocou zastavila policajná hliadka v Martine, časti Priekopa vodiča vozidla Opel Astra. 35-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,04 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,17 promile.

Horný Vadičov - Kysucké Nové Mesto

V nedeľu 2. apríla napoludnie zastavila policajná hliadka v obci Horný Vadičov, okres Kysucké Nové Mesto vodiča vozidla Peugeot 306. 60-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile.

„Vodiči a vodička čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina