V žilinskej nemocnici na LDCH pribudla nadštandardná izba, podobné už sú na chirurgií či urológii


Foto: V žilinskej nemocnici na LDCH pribudla nadštandardná izba, podobné už sú na chirurgií či urológii
Galéria: 5 fotiek
Foto: FNsP Žilina

Už od dnes 1. apríla bude v žilinskej fakultnej nemocnici s poliklinikou na lôžkovom oddelení liečbe pre dlhodobo chorých pacientom k dispozícií nadštandardná izba.

„Jedným z cieľov zriadenia nadštandardnej jednoposteľovej izby je skvalitniť služby pacientom, ktorí sú v nemocnici hospitalizovaní a zároveň ponúknuť im vyšší komfort. Reagovali sme tak na záujem z ich strany a zo strany príbuzných,“ uviedol námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť žilinskej fakultnej nemocnice Roman Mráz.

Pacient má k dispozícií okrem štandardného zariadenia nemocničnej izby i samostatné sociálne zariadenie, sprchový kút, šatníkovú skriňu, chladničku, mikrovlnku a televízor.


„Do zriadenia takejto izby sme investovali takmer osem tisíc eur vrátane rekonštrukcie, pričom návratnosť očakávame do osemnástich mesiacov,“ povedal ekonomický námestník Milan Kurčík. V súčasnosti sa nadštandardné izby v nemocnici nachádzajú na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, chirurgii, urológii a oddelení vnútorného lekárstva. Do konca tohto roku by mali vzniknúť i na ďalších oddeleniach nemocnice.

Lôžkové oddelenie LDCH poskytuje komplexnú lekársku, ošetrovateľskú i rehabilitačnú starostlivosť. Na oddelení sú hospitalizovaní pacienti geriatrického, ale aj mladšieho dospelého veku s jedným alebo viacerými chronickými ochoreniami, poúrazové stavy, či pacienti vyžadujúci komplexnú ošetrovateľskú starostlivosť.

„Zaznamenali sme nárast hospitalizovaných pacientov s ťažkým zdravotným postihnutím. Kým v roku 2015 ich bolo 70 percent z hospitalizovaných pacientov, minulý rok tvorili už 80 percent,“ doplnil primár LDCH Ladislav Valica.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina