Na uliciach 1. mája a Komenského vyrezali staré stromy, nahradia ich a doplnia novými


Foto: Na uliciach 1. mája a Komenského vyrezali staré stromy, nahradia ich a doplnia novými

Čitatelia nás kontaktovali s otázkou, prečo dochádza k výrezu stromov na ulici 1. mája v Žiline. Staršie stromy, ktoré ešte boli podľa ľudí zdravé dalo mesto vyrezať. 

„Po celej ulici okolo autobusového nástupišťa, až po veľkú svetelnú križovatku vyrezali všetky stromy. Je to škoda, lebo to neboli rozhodne veľké stromy, ktoré by vadili trolejovému vedeniu. A nevyzerali ani poškodené, boli zdravé,“ napísal znepokojený čitateľ Ján. Oslovili sme preto vedenie mesta, aby sme zistili, prečo došlo k výrezu.

Staré stromy budú nahradené novými, ide o výmenu stromoradia

Podobný výrez prebehol pred necelým pol rokom na ulici Veľká okružná, kde počas jedného dňa zmizli všetky dreviny pri ceste. Ľudia zostali zaskočení, no netrvalo dlho a na ich mieste vysadili nové stromy. 


„Ide o výmenu stromoradia. Teraz na jar vymeníme a dosadíme stromy na ulici 1. mája a Komenského. Takže k žiadnej ujme na zeleni nedôjde, ale naopak,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Práce sa musia vykonávať manuálne pre výskyt podzemných sieťových rozvodov. Obnova stromoradia by mala nahradiť súčasný stav zelene v tejto časti mesta a skvalitniť životné prostredie Žilinčanov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu