MsHK Žilina dostal ďalší trest, pokutu 375 eur aj uzatvorenie štadióna na jeden zápas


Foto: MsHK Žilina dostal ďalší trest, pokutu 375 eur aj uzatvorenie štadióna na jeden zápas

Dnes 29. marca 2017 vydala Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodnutie, v ktorom stanovila sankcie pre MsHK Žilina za incidenty v druhom zápase štvrťfinále play-off hokejovej extraligy. Časť priaznivcov v ňom po záverečnom hvizde hádzala predmety po hosťujúcich hráčoch zo Zvolena, nechýbali pľuvance ani vulgárne nadávky. Časť hráčov Zvolena správania opätovala, rovnako vulgarizmami a búchaním hokejok o plexisklo.

Žilinský klub sa tak musí vyrovnať s ďalšou sankciou, ktorá má dve roviny. Jednou je finančná, keďže Vlci dostali pokutu 375 eur. Pre žilinských fanúšikov je však zarmucujúcejšia správa tá, že disciplinárka Žiline zrušila podmienečný trest, a uložila odohrať aj druhý zápas, z pôvodného trestu za výtržnosti v dueli s Martinom, bez divákov. Dôvodom je fakt, že incidenty sa stali v skúšobnej dobe.  


„Disciplinárna komisia SZĽH zároveň uložila disciplinárne obvinenej športovej organizácii vykonať zvyšok trestu uzatvorenia zimného štadióna pre divákov na jeden zápas, ktorý bol uložený uznesením DK SZĽH č. 1DS 13/16/16-17 zo dňa 22.2.2017 , pretože k spáchaniu disciplinárneho previnenia došlo v skúšobnej dobe stanovenej v uznesení č. 1DS 13/16/16-17 – POVZT zo dňa 10.03.2017, ktorým došlo k zmene nevykonanej polovice trestu na trest podmienečný,“ spresňuje dôvody disciplinárna komisia.

Finančný trest je 375 eur, výtržnosti neboli závažného charakteru


Naopak vo finančnej sankcii bola komisia výrazne miernejšia oproti verdiktu za výtržnosti v zápase s Martinom, prihliadala aj na závažnosť incidentov. Tie vzhliadla ako nespôsobilé na privodenie závažnej ujmy, a aj preto dostal klub vo výsledku pokutu 375 eur, ktorá je zlomkom oproti predošlej finančnej sanckii.

PRO HOKEJ odsudzuje tento nepríjemný incident zo zápasu ZA vs ZV na základe ktorého dnes uložil finančnú sankciu domácemu klubu MsHK Žilina. Emócia k hokeju patrí, ale nie taká ktorá znepríjemňuje zážitok z podujatia naozajstným fanúšikom.

Posted by Tipsport Liga on 21. marec 2017


Sankcia bola pritom uložená vo výške 375,- EUR, pretože ohrozenie bezpečnosti hráčov hosťujúceho mužstva nebolo závažného charakteru, čo vyplýva z toho, že predmety hádzané fanúšikmi domáceho mužstva neboli nebezpečnej povahy a neboli spôsobilé privodiť závažnú ujmu a taktiež z toho dôvodu, že konanie fanúšikov domáceho mužstva
nebolo masového charakteru pretože celý atak bol vykonaný iba niekoľkými jednotlivcami,“
uzatvára stanovisko k peňažnej pokute DK SZĽH.

Ihneď po vyhlásení a ôdôvodnení rozhodnutia sa zástupca MsHK Žilina Imre Valášek ústne odvolal proti nemu, klub deklaroval aj požiadavku na priznanie odkladného účinku odvolania.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu