Žilinský kraj otvára tohtoročnú cyklistickú sezónu, na trase BikeKIA pribudnú nové podujatia


Foto: Žilinský kraj otvára tohtoročnú cyklistickú sezónu, na trase BikeKIA pribudnú nové podujatia

S príchodom prvých jarných dní otvára Žilinský kraj novú cyklistickú sezónu. Na obľúbenom cyklochodníku BikeKIA čaká na ľudí bohatý program, ktorý je určený pre všetkých milovníkov tohto športu.

Prvý prechod trasou spájajúcou hrad Strečno a hrad Budatín, sa uskutoční už v sobotu 8. apríla. Cyklisti odštartujú zo zadného vchodu do Budatínskeho parku na sútoku riek Váhu a Kysuce a spoločne prejdú až do Strečna. Trasa je nenáročná a prvú časť môžu absolvovať aj korčuliari.

Za uplynulých 5 rokov sa podarilo vyasfaltovať už viac ako štyri kilometre trasy, vďaka čomu vznikol jedinečný priestor pre cyklistov, korčuliarov ale aj chodcov či mamičky s kočíkmi.


Jar 2017 prinesie na obľúbený cyklochodník ďalšie dve podujatia

„Čaká nás prvomájová cyklojazda a keďže v máji oslavujú svoj deň všetky mamičky, pripravili sme pre ne 14. 5. výnimočnú Športovú chvíľku pre mamu. V aktivitách budeme pokračovať tiež v lete, športovci sa teda majú na čo tešiť,“ priblížila B. Zigová.

Jar na BikeKIA bude spojená aj so súťažou Prejdi všetky trasy, objav krajské krásy. „Chceme našich obyvateľov motivovať, aby vysadli na bicykel a vyrazili spoznávať náš kraj. Fotky, ktoré nám zo svojich cyklovýletov pošlú, zaradíme do súťaže a každý mesiac vyhodnotíme tie najlepšie z nich,“ doplnila vedúca oddelenia cestovného ruchu ŽSK.

Podľa úradu ŽSK je Žilinský kraj rajom pre cyklistov, preto sa očakáva, že fotky budú zachytávať všetky župné regióny. V kraji máme viac ako 2.400 kilometrov značených cyklotrás na Kysuciach, Turci, Liptove, Orave i Hornom Považí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu