Disciplinárka SZĽH začala voči MsHK Žilina ďalšie konanie, dôvodom je správanie fanúšikov po zápase


Foto: Disciplinárka SZĽH začala voči MsHK Žilina ďalšie konanie, dôvodom je správanie fanúšikov po zápase

Incidenty na žilinskom štadióne po záverečnom hvizde druhého zápasu štvrťfinálovej časti play-off najvyššej hokejovej extraligy budú mať dohru. Po tom, ako po skončení zápasu vznikla na ľade šarvátka medzi dvoma dvojicami hráčov, neudržali emócie na uzde niektorí fanúšikovia. Tí vulgárne útočili na hráčov Zvolena pri odchode do kabín, časť z nich mali obliať pivom. Niektorí zo súperových hráčov provokácie oplácali búchaním hokejok o plexisklo.

Pre nešportové správanie sa divákov v nedeľňajšom stretnutí začala Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) disciplinárne konanie voči žilinskému klubu. Orgán si od MsHK Žilina vyžiadal písomné stanovisko k správaniu týchto divákov, klub má čas na jeho zaslanie do štvrtkového popoludnia.

„DK SZĽH začína disciplinárne konanie a žiada klub o podrobné písomné stanovisko k nešportovému správaniu sa divákov v stretnutí Extraligy seniorov MsHK Žilina : HKM Zvolen dňa 19.3.2017. Zaslanie písomného stanoviska DK SZĽH určuje do 23.3.2017 15:00 hod,“ uvádza komisia na svojich stránkach.

Incidenty odsudzuje aj organizácia PRO HOKEJ, podľa ktorého takéto incidenty znepríjemňujú zážitok skutočným fanúšikom. „PRO HOKEJ odsudzuje tento nepríjemný incident zo zápasu Žiliny so Zvolenom, na základe ktorého dnes uložil finančnú sankciu domácemu klubu MsHK Žilina. Emócia k hokeju patrí, ale nie taká ktorá znepríjemňuje zážitok z podujatia naozajstným fanúšikom,“ uvádza sa na fanpage Tisport extraligy.

PRO HOKEJ odsudzuje tento nepríjemný incident zo zápasu ZA vs ZV na základe ktorého dnes uložil finančnú sankciu domácemu klubu MsHK Žilina. Emócia k hokeju patrí, ale nie taká ktorá znepríjemňuje zážitok z podujatia naozajstným fanúšikom.

Posted by Tipsport Liga on 21. marec 2017

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu