Obyvatelia Bratislavskej ulice likvidujú neporiadok, zaplnili 7 veľkokapacitných kontajnerov


Foto: Obyvatelia Bratislavskej ulice likvidujú neporiadok, zaplnili 7 veľkokapacitných kontajnerov Foto: TS Mesto Žilina

Obyvatelia Bratislavskej ulice v Žiline, ktorej priestory sú dlhodobo známe neporiadkom a čiernymi skládkami, sa rozhodli začať s jarným upratovaním. Od pondelka 6. marca do piatku 17. marca 2017 sa im podarilo zaplniť vyzbieraným odpadom až 7 veľkokapacitných kontajnerov. Zlikvidovali tak jednu z čiernych skládok v tejto lokalite.

„S príchodom jari prichádza do každého mesta a obce i jarná údržba verejných priestranstiev. Do upratovania sa zapojili aj obyvatelia Bratislavskej ulice, ktorí v období od 6. marca do 17. marca naplnili 7 veľkokapacitných kontajnerov, čím sa im podarilo zlikvidovať jednu z viacerých čiernych skládok v tejto lokalite,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Občanov na Bratislavskej aktivizoval bývalý väzeň po návrate z výkonu trestu, s upratovaním plánujú pokračovať

Svojich spoluobčanov dokázal organizovať jeden z obyvateľov, ktorý na Bratislavskej ulici žije. Učinil tak po návrate z väzenia. „Upratať si okolie svojich príbytkov inicioval jeden z obyvateľov v tejto lokalite, ktorý sa po návrate z výkonu trestu odňatia slobody takto aktivizoval a chcel prispieť k zlepšeniu prostredia, v ktorom žije,“ spresnil hovorca mesta.

Jeho snahu a príkladné správanie oceňuje aj mesto, obyvatelia ulice navyše plánujú s upratovaním pokračovať. „Práca, ktorú vykonal tento občan vypovedá o tom, že nie každému je ľahostajné v akom prostredí býva. Do upratovania sa pripojili aj ďalší občania a s prácami plánujú pokračovať aj naďalej,“ uzavrel Čorba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina