Za hanlivé výroky v žilinskom rádiu stíha poslanca Mazureka Národná kriminálna agentúra


Foto: Za hanlivé výroky v žilinskom rádiu stíha poslanca Mazureka Národná kriminálna agentúra

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začali v súvislosti s hanlivými výrokmi poslanca ĽSNS Milana Mazureka v žilinskom rádiu Frontinus trestné stíhanie. Mladý poslanec sa minulý rok počas diskusie s moderátorom hanebne vyjadroval na adresu Rómov.

„Ešte v januári tohto roku vyšetrovateľ NAKA začal trestné stíhanie vo veci podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu,“ uviedol pre televíziu TA3 hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Prípadom sa pôvodne zaoberala žilinská polícia, NAKA ho prevzala začiatkom roka


Rada pre vysielanie a retransmisiu začala 20. decembra 2016 správne konanie voči žilinskému rádiu Frontinus pre podozrenie z porušovania objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a taktiež pre možné podnecovanie nenávisti. Milan Mazurek zovšeobecňoval a označil rómov žijúcich v osadách za ľudí, ktorí vyciciavajú sociálny systém.

V minulosti už Mazurek popieral na Facebooku holokaust, označil ho za rozprávky. Neskôr si však na svoje statusy nespomenul a uviedol, že k téme sa nebude vyjadrovať, pretože v tej dobe nežil.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu