Koľko by ste ušetrili, ak by ste zmenili paušál za kredit?


Foto: Koľko by ste ušetrili, ak by ste zmenili paušál za kredit?

So svojím operátorom ste uzatvorili zmluvu o paušále na niekoľko rokov v domnienke, že môžete volať lacno, koľko chcete a kam chcete. Ste si však istí, že je to pre vás naozaj výhodné? 

Používanie mobilov sa spája s dvomi spôsobmi sprostredkovania hovorov, a to vďaka kreditu, čiže sume peňazí, ktorú ma klient k dispozícii a z ktorej sa odpočítavajú čiastky za služby, alebo paušál predstavujúci mesačný poplatok, ktorý zahŕňa isté množstvo minút, správ a dát. Operátori dnes klientov navádzajú hlavne na paušál, pretože jeho výhody sa spájajú s niekoľkoročnou viazanosťou. Upísanie sa operátorovi však nemusí hneď znamenať, že s kreditom to nemôže vyjsť lacnejšie. 

Kreditu sa netreba báť, správy či surfovanie vás môžu vyjsť lacnejšie

Mnoho ľudí si myslí, že veľké či dokonca neobmedzené množstvo minút a správ naozaj spotrebujú. Ak by ste si spočítali, koľko minút hovorov uskutočníte, koľko pošlete správ či koľko dát využijete, možno by ste zostali prekvapení. A to nielen z nižšieho počtu minút a správ. Zarazil by vás aj fakt, že suma, ktorú mesačne platíte za paušál, je ďaleko vyššia, ako by ste zaplatili s kreditovým systémom, pričom najnižšie mesačné poplatky za paušál sa pohybujú od 6 eur, bežne sa však vyskytujú v rozmedzí 10 – 30 eur. 

Z dobíjania kreditu preto netreba mať obavy. Jeho hlavnou výhodou nie je to, že vás k nikomu nezaväzuje, ale aj hovory, správy či surfovanie na internete môžu vyjsť lacnejšie. A aby ste zistili, koľko môžete za reálne spotrebované minúty, odolané správy a využité dáta zaplatiť, vám v 4ke pomôže služba na výpočet úspory. Tento nástroj nájdete veľmi jednoducho – odkaz naň sa nachádza hneď v hornej časti oficiálneho webu. Keď sa k takzvanej kalkulačke dostanete, zadáte do príslušných políčok počet vami spotrebovaných minút, množstvo odoslaných správ a využitých dát. Po označení kroku „spočítať náklady v 4ke“ zistíte, koľko by ste za vašu spotrebu zaplatili práve u štvrtého operátora. Zároveň si môžete v pravej časti zvoliť konkurenčného operátora a zadať sumu, ktorú momentálne platíte. 


Uvádzame aj príklad - za 100 minút hovorov, 50 správ a 1000 MB dát zaplatíte v 4ke 6 eur, u iných operátorov to vychádza na sumu 10 eur a viac. 

Fakt, že v 4ke môžete za služby zaplatiť menej, spôsobuje hlavne jednotná cena 4 centy a 1GB dát v sieti 4ka len za 1 euro. Cena 4 centy sa vzťahuje na 1 minútu hovoru, 1 správu alebo 1 MB dát, a to v celej EÚ. Plusom je aj to, že po 3. minúte je volanie v rámci domácej siete zadarmo a za hovory v celej Európskej únii zaplatíte skutočne rovnakú sumu ako za volanie na Slovensku.

Mobilného operátora 4ka nájdete na každej pošte.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok