51-ročného lesného robotníka zavalilo počas práce, následkom pracovného úrazu podľahol


Foto: 51-ročného lesného robotníka zavalilo počas práce, následkom pracovného úrazu podľahol
Galéria: 5 fotiek
Foto: Horská záchranná služba - hzs.sk

K tragickej udalosti boli včera povolaní horskí záchranári, kedy počas práce zavalilo 51-ročného lesného pracovníka. Incident sa stal v poobedňajších hodinách v strmom teréne, ktorý komplikoval záchranárom celú akciu. Pre nízku oblačnosť nemohol byť nasadený vrtuľník.

„V poobedňajších hodinách dňa 15.3.2017 boli horskí záchranári HZS požiadaní o súčinnosť pri zavalení lesného robotníka nad obcou Belá pri Terchovej. Na miesto boli vyslané aj posádky RLP a hasičov. Nehoda sa stala v strmom, neprístupnom teréne, ktorý celú záchrannú akciu komplikoval,“ uviedla Horská záchranná služba na svojom webe.

Muža sa napriek snahe nepodarilo zachrániť.Vrtuľník VZZS nemohol byť pre nízku oblačnosť nasadený, preto záchranné zložky postupovali pozemne. Žiaľ, aj napriek snahám všetkých zúčastnených zložiek sa 51-ročného Slováka nepodarilo zachrániť. Následne boli telesné pozostatky pomocou 400-metrového spustu a rakúskeho vozíka transportované do údolia, kde boli odovzdane príslušníkom Polície SR,“ spresnili záchranári.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba - hzs.sk