Žilinčanka, ktorá organizuje vianočné zbierky, založila občianske združenie na pomoc ženám a deťom


Foto: Žilinčanka, ktorá organizuje vianočné zbierky, založila občianske združenie na pomoc ženám a deťom

Prednedávnom vzniklo v Žiline občianske združenie, ktorého hlavným cieľom je pomáhať týraným ženám a deťom. Za jeho vznikom stojí mladá žilinčanka, o ktorej sme už viac krát písali. Tina Majtánová je medzi obyvateľmi Žiliny známa najmä pre vianočné zbierky hračiek, ktoré robí pre deti. S prvou zbierkou, pre deti v detskom krízovom centre Lúč v Žiline, začala pred takmer šiestimi rokmi, približne vtedy, keď sa jej narodila dcéra. Ocitla sa totiž v neľahkej situácii a zostala s ňou sama. Práve preto sa vie vcítiť do situácie týchto detí a má potrebu im pomáhať.

Postupne so zvyšujúcim sa počtom ľudí, ktorí sú ochotní pomáhať, ale aj tých, ktorí pomoc potrebujú, sa rozhodla, že založí občianske združenie. V rámci činnosti OZ pomáha týraným ženám, deťom a rodinám ohrozeným domácim násilím a taktiež sociálne slabším rodinám. Darí sa jej tak realizovať svoj veľký sen - pomáhať ľuďom.


Hlavným mottom združenia je „Pomoc pre tých, ktorí to potrebujú, od nás, ktorí pomáhať chceme.“

Vítaní sú všetci, ktorí sú ochotní pomáhať, či už finančne, alebo materiálne. Ak máte záujem podporiť aktivity občianskeho združenia, alebo viete o niekom, kto pomoc potrebuje, neváhajte sa naň obrátiť. Pripájame odkaz na webovú stránku s aktuálnymi kontaktnými údajmi, či facebook stránku.

Web: http://www.mamaoz.sk/ 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu