Vlci dnes neodohrali derby v Martine, dôvodom bol slabý kamerový systém v rizikovom zápase


Foto: Vlci dnes neodohrali derby v Martine, dôvodom bol slabý kamerový systém v rizikovom zápase

Žilinskí hokejisti dnes v 50. kole hokejovej Tipsport ligy cestovali do Martina na derby zbytočne. Necelé dve hodiny pred zápasom totiž delegát zrušil tradičné derby, ktoré bolo premiérovo vyhlásené ako rizikový zápas. Napomohli tomu zrejme aj udalosti z posledného derby v Žiline, pri ktorom došlo k stretu fanúšikovských skupín.

O výsledku sa rozhodne pravdepodobne za zeleným stolom


Pre rizikovosť bol problém nedostatočný kamerový systém, zápas bol zrušený kvôli nemu. Sklamanie netajili hráči ani funkcionári. „Rozcvičoval som sa na chodbe a bolo mi povedané od delegáta aj hlavného rozhodcu, že sa na sto percent hrať nebude. Vôbec neviem, aké sú pravidlá a normy. Dostali sme len informáciu, že mužstvo sa má zbaliť a ideme domov,” uviedol kapitán Žilina Marek Hovorka.

Informáciu potvrdil aj žilinský hokejový klub. „Dôvodom je kamerový systém, ktorý nie je dostatočný, keďže dnešný zápas je rizikový. Naši chalani sú už na ceste späť do Žiliny, o výsledku zápasu (pravdepodobne kontumácia v náš prospech) sa rozhodne za zeleným stolom. Ďakujeme za pochopenie a želáme príjemný večer,“ uvádza v prehlásení MsHK Žilina.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu