Na frekventovanej ceste v Strážove niekto odhodil kanalizačný poklop, ľahko mohlo dôjsť k nehode


Foto: Na frekventovanej ceste v Strážove niekto odhodil kanalizačný poklop, ľahko mohlo dôjsť k nehode
Galéria: 3 fotky

Čitateľ Rudolf sa dnes s nami podelil o nepríjemnú skúsenosť, ktorú zažil pri prechádzaní autom cez mestskú časť Žilina - Strážov. Okolo polnoci sa presúval na svojom aute po Hričovskej ulici, v smere na diaľnicu D3. Zrazu si všimol v pravom pruhu kanál, na ktorom chýba poklop. V poslednej chvíli zareagoval a našťastie sa mu vyhol. Hneď sa však s autom vrátil a na výstražných smerovkách zablokoval jazdný pruh, aby iní vodiči nevbehli do otvoreného kanála.

„Niekto šikovný sa rozhodol odniesť si poklop z kanála, ktorý bol v pravom pruhu cesty. Mne sa ho podarilo len tak tak obísť. Radšej sme odstavili jeden pruh autom a čakali sme na policajtov, ktorí autom označili prekážku bezpečnejšie,“ opisuje situáciu Rudolf.

Na miesto okamžite privolal hliadku polície, ktorá po príchode okrem označenia svetelným výstražným znamením, začala aj pátrať po okolí, či sa tam niekde poklop nenachádza. O pár minút ho policajti našli za autobusovou zástavkou a tak ho odniesli a nahodili naspäť.

„Asi sa nám podarilo ušetriť niekomu dosť peňazí a možno aj zdravie,“ dodáva na záver Rudolf, vďaka ktorému sa nestalo žiadne nešťastie. Pri nabehnutí na takúto dieru v ceste vo väčšej rýchlosti, by veľmi ľahko mohlo dôjsť k dopravnej nehode. Nehovoriac o tom, ako by sa mohla zraniť posádka. V lepšom prípade by si len vodič vážne poškodil svoje auto.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu