Facebookom sa šíri podvodná stránka, ktorá sľubuje 100€ kupón do predajní TESCA


Foto: Facebookom sa šíri podvodná stránka, ktorá sľubuje 100€ kupón do predajní TESCA

Počas dnešného dňa si viacerí používatelia Facebooku všimli, že veľká časť ich priateľov zdieľa odkaz na stránku s možnosťou získania poukážky v hodnote 100€ do predajní TESCO. Odkaz s náhľadovým obrázkom, v ktorom bolo použité logo TESCA a informácia o možnosti bezplatne získať kupón, sa šíril po sociálnej sieti neuveriteľnou rýchlosťou.

Podľa informácií na stránke stačí vyplniť jednoduchý kvíz a kupón na 100 eur v sieti Tesco je váš. Znie to až príliš optimisticky na to, aby to bola pravda. Obchodný reťazec upozornil, že ide o podvod a s kupómi nemá nič spoločné.

Podľa získaných informácií by mohlo ísť o falošnú stránku slúžiacu na zber dát do databázy, alebo o vírus. Mnohým používateľom sa totiž odkaz na stránku automaticky rozosielal prostredníctvom správ priateľom. Osoby, ktoré za týmto podvodom stoja, sa snažia získať buď kontaktné alebo iné citlivé údaje používateľov, prípadne sa pokúšajú od nich vylákať peniaze.

Podobný prípad sa objavil pred niekoľkými dňami aj so značkou Lidl. Na odkaz nereagujte, neklikajte a upozornite svojich priateľov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu