Krásu nášho kraja bude vo finále Miss Slovensko 2017 reprezentovať aj 22-ročná Simona Straková


Foto: Krásu nášho kraja bude vo finále Miss Slovensko 2017 reprezentovať aj 22-ročná Simona Straková
Galéria: 9 fotiek
Foto: súkromný archív - Simona Straková

O tom, že v Žilinskom kraji sa rodia krásne ženy, niet pochýb. Presvedčili sme sa o tom aj minulý rok, keď priamo Žilina mala zastúpenie vo finálových dvanástkach oboch prestížnych súťaží - Miss Slovensko 2016 (Lenka Tekeljaková) aj Miss Universe 2016 (Janka Streličková).

Prvá menovaná súťaž má už známe finalistky pre aktuálny ročník, medzi ne sa opäť dostalo niekoľko krások zo Žilinského kraja. So súťažným číslom 11 bude náš kraj reprezentovať aj 22-ročná Simona Straková z nedaľekého Dolného Vadičova. Sympatickú nádejnú missku sme v krátkosti vyspovedali.

Ahoj, skús sa našim čitateľom predstaviť v krátkosti a popísať svoje záľuby, koníčky…


Ahojte! Moje meno je Simona Straková. Mám 22 rokov a pochádzam z Dolného Vadičova. Som aktívny typ človeka, ktorý sa stále potrebuje učiť niečo nové a posúvať sa vpred. Milujem akékoľvek druhy športu, no najviac beh, fitnes, jogu, ale aj thajský box, kde si riadne vybijem svoju energiu. Veľmi rada chodím oddychovať do hôr a vždy si s rodinou nájdeme čas na turistiku. Takisto mám rada zvieratá, najmä psíky a kone,dobré jedlo a varenie. No najviac si vychutnám jedlo, keď ho varí môj priateľ. Milujem cestovať a spoznávať krajiny, ich kultúru a nové miesta. Taktiež sa venujem marketingu, ktorý aj študujem na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave.
    
Kde si študovala základnú, strednú školu a pokračuješ v štúdiu aj teraz?

Základnú školu som absolvovala v Kysuckom Novom Meste, na Základnej škole Dolinský potok, neskôr som nastúpila na Obchodnú akadémiu v Kysuckom Novom Meste. Momentálne študujem na Vysokej škole v Trnave, na Univerzite sv. Cyrila a Metoda, odbor marketingová komunikácia. Minulý rok som úspešne ukončila bakalárske štúdium a pokračujem v štvrtom magisterskom štúdiu.


zdroj: archív Miss Slovensko a fotograf: Anton Karpita


Čo je podľa teba najpríťažlivejšie na Žilinskom kraji a na živote v ňom?

Po presťahovaní sa kvôli pracovným príležitostiam do Bratislavy, si čoraz viac a viac uvedomujem krásu Žilinského kraja. Do Dolného Vadičova, kde som vyrástla a momentálne tam žijú moji rodičia, sa veľmi rada vraciam. Krásne hory a príroda, ktorú máme dookola, sú pohladenie pre telo aj dušu.

Máš v Žiline obľúbené miesta alebo podniky?

V Žiline je veľa krásnych miest, ale mojim obľúbeným je určite Budatínsky park a taktiež Vodné dielo, kde sa chodím cez leto veľmi rada korčuľovať.



Mladé ženy z nášho regiónu sa v súťažiach krásy objavujú pravidelne, ako vnímaš úroveň módy a trendov v uliciach u nás?

Myslím si, že u nás na uliciach a celkovo na Slovensku, si dievčatá a ženy potrpia na módne trendy a starajú sa o seba, aby vyzerali, čo najlepšie. Vďaka internetu a sociálnym sieťam môžu zbierať inšpiráciu z celého sveta a dovolím si povedať, že je v našich uliciach stále viac a viac štýlových mladých ľudí.

Máš už nejaké skúsenosti s modelingom alebo fotením?

Modelingu som sa venovala od 16tich rokov, kedy som precestovala naozaj zaujímavé krajiny, ako je India alebo Istanbul. Momentálne sa modelingu už aktívne nevenujem. Veľmi rada však prijmem a zúčastňujem sa na módnych prehliadkach aj v Žiline. Teší ma, že mesto kultúrne žije a organizujú sa stále zaujímavé akcie.

Aký program vás teraz ako finalistky čaká až do finále?

Čaká nás zahraničné sústredenie na Kapverdské ostrovy, ale aj sústredenia na krásnych miestach u nás na Slovensku. Program máme naozaj pestrý, z čoho som veľmi nadšená.

Je nejaká disciplína na Miss, na ktorú sa tešíš, alebo naopak netešíš?

Na celý finálový večer Miss Slovensko 2017 sa veľmi teším a som plná očakávania. Paniku a stres zatiaľ nepociťujem, no určite to príde, taký prirodzený stres, keď ti na niečom záleží.



Aké máš plány do budúcna po skončení súťaže a školy?

Mám kreatívneho ducha a veľmi rada by som sa ďalej venovala marketingu, a to konkrétne event marketingu, alebo pracovala ako moderátorka. V minulosti som sa venovala aj divadlu a niečo z toho mi zostalo doteraz.

Reakcia okolia na tvoj postup? Stalo sa ti, že sa ti už na základe účasti niekto neznámy prihovoril na ulici?

Rodina a priatelia reagovali na môj postup veľmi pozitívne. Rodina a priateľ ma vo všetkom plne podporuje, začo som im veľmi vďačná a nesmierne si to vážim. Zatiaľ sa mi na uliciach nikto neprihovára, v tomto skôr vynikajú sociálne siete. (smiech)

Ak by si chcela na záver niečo dodať...

Redakcii Žilinak.sk prajem mnoho tvorivých úspechov a veľa verných čitateľov.

Simonu môžete sledovať na jej oficiálnej stránke finalistky Miss Slovensko 2017 a takisto na jej Instagrame


Finálový večer súťaže Miss Slovensko 2017 sa uskutoční 29. apríla v priamom prenose TV JOJ. MISS SLOVENSKO 2017 získa postup na Miss World 2017. Zaujímavosťou tohto ročníka je, že vekový priemer finalistiek je najvyšší za posledné roky, najmladšia finalistka má 19 rokov a najstaršia 24 rokov.

Okrem Simony Strakovej má Žilinský kraj zastúpenie v súťaži v podobe 24-ročnej Kataríny Kovačičovej z Likavky a 21-ročnej Gabriely Zemančíkovej z Ružomberku. Všetkým trom dievčatám držíme palce a želáme úspech v súťaži aj osobnom živote.



 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu