Slota dostal prísnejší trest, pokutu mu súd ako dôchodcovi zrušil


Foto: Slota dostal prísnejší trest, pokutu mu súd ako dôchodcovi zrušil

Na dnešnom pojednávaní stanovil Krajský súd v Žiline Jánovi Slotovi za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky trest odňatia slobody v dĺžke trvania štyri mesiace. Exprimátor Žiliny dostal podmienečný odklad trestu so skúšobnou dobou 2 roky.

„Krajský súd zrušil rozsudok okresného súdu v časti o výroku o peňažnom treste. Obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere štyri mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 24 mesiacov. Trest zákazu činnosti vo výmere šesť rokov považoval krajský súd za primeraný,“ uviedol hovorca Krajského súdu Žilina Jozef Michňa.

Slota je už dôchodca, peňažný trest mu zrušili

Nakoľko je Ján Slota už v dôchodcovskom veku, súd mu zrušil pôvodne vymeraný peňažný trest vo výške 6000 eur. Namiesto finančného trestu však musí Slota počas najbližších dvoch rokov viesť riadny život.


„Myslím, že toto je dobrá správa pre všetkých vodičov v Žiline a okolí, že môžu bezpečne jazdiť a nebudú ohrození touto osobou. Argumentom, prečo sme považovali peňažný trest za nedostatočný je to, že sám obžalovaný uviedol, že je dôchodcom a ukladanie peňažných trestov pre dôchodcom považujeme za neprimerané,“ uviedol hovorca prokuratúry Milan Cisárik.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu