Na podujatí Audi quattro Days v žilinskom Galimexe predstavili horúce novinky


Foto: Na podujatí Audi quattro Days v žilinskom Galimexe predstavili horúce novinky

Najnovšia edícia už tradičného podujatia Audi quattro Days bola tak, ako sme zvyknutí, zameraná na najnovšie modely z dielne „štyroch kruhov“. Sem sa radí napríklad všestranné Audi A4 Allroad, druhá generácia štýlového modelového radu Audi A5, rovnako druhá generácia populárneho SUV Audi Q5 a tiež úplná novinka, ktorou je najmenší člen z rodiny Q od Audi, teda nové Audi Q2. Ponuku atraktívnych modelov s ktorými bolo možné absolvovať testovaciu jazdu, doplnilo špičkové Audi SQ7. V dňoch od 14. do 16. februára si v showroome Audi spoločnosti Galimex, mohli všetci zúčastnení na vlastnej koži otestovať ako v praxi funguje známe motto značky Audi: „náskok vďaka technike“.

Modelovú rodinu populárneho Audi A4 doplnil len prednedávnom nový model s prívlastkom Allroad. Ako už prezrádza samotný názov, nové Audi A4 Allroad predstavuje ideálny medzistupeň medzi klasickým kombi a vyvýšeným SUV. Vďaka pohonu quattro, oplastovanej karosérii a vyššej svetlej výške, si tento model bez problémov poradí aj s nástrahami ľahkého terénu. Z limuzíny modelového radu A4 po technickej stránke vychádza i úplne nové Audi A5.

Novinka s elegantne tvarovanou karosériou je dostupná hneď v dvoch verziách. A to ako imidžové A5 Coupé, resp. aj v praktickej verzii s druhým párom dverí ako A5 Sportback. Obe verzie sú, podľa očakávania, dostupné i v tradičnej športovej verzii ako Audi S5 Coupé, resp. Audi S5 Sportback. Najmenším SUV, resp. crossoverom z rodiny „Q“ sa aktuálne stal nový model Audi Q2. Novinka zaujme hneď na prvý pohľad pomerne odvážnym mladistvým dizajnom, na aký sme pri značne Audi neboli v minulosti zvyknutí. Po technickej stránke ide podľa očakávania o typické Audi s vyspelými jazdnými vlastnosťami a špičkovou technikou.

Najväčší záujem pútalo aj napriek tomu nové Audi Q5. V konečnom dôsledku je záujem o toto auto logický, nakoľko ide bezpochyby o jednu z najočakávanejších noviniek, ktorá sa v tomto roku objavila na našom trhu. Druhá generácia modelu Audi Q5 zdedila po technickej stránke pomerne veľa komponentov od väčšieho súrodenca, ktorým je Audi Q7. Viac o tých najzásadnejších novinkách, s ktorými prichádza Audi Q5 sa dozviete aj z nášho videa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu