Cehlárika povolali späť do Bostonu, na farme bol pre udržanie tréningového tempa


Foto: Cehlárika povolali späť do Bostonu, na farme bol pre udržanie tréningového tempa Foto: BostonBruins.com

Generálny manažér Boston Bruins Don Sweeney oznámil 18. februára, že medvede povolali späť 21-ročného žilinského rodáka Petra Cehlárika z tímu Providence Bruins. Talentovaný slovenský krídelník sa v NHL predstavil len pred niečo vyše týždňom, za Boston odohral zatiaľ tri zápasy. Prevdiedol sa hneď v druhom dueli proti Montrealu, kde zaznamenal dva plusové body za asistencie a bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu.

Za farmu Bostonu - Providence Bruins - odohral Cehlárik 40 zápasov so skvelou bilanciou 18 gólov, čím sa stal lídrom tímu AHL. Do pôvodného pôsobiska sa vrátil mladík preto, aby nevypadol z tempa počas 6-dňovej prestávky Bostonu. V AHL neodohral ani jeden duel, tréneri ho povolali naspäť v sobotu 18. februára.

„Na tento týždeň ma vedenie poslalo späť na farmu, lebo Bruins majú voľno – päť dní nebudú ani trénovať. V AHL bol pred dvoma týždňami tiež Zápas hviezd, takže som mal štyri voľné dni. Som plný energie a tréningy mi len pomôžu. Vždy sa cítim lepšie, keď trénujem, ako keby som len sedel doma a oddychoval,“ uviedol Cehlárik v rozhovore pre portál Pravda.sk.

V poslednom zápase počas noci z nedele na pondelok, v ktorom Boston vybojoval víťazstvo v predĺžení, zaznamenal Cehlárik 13 minút a 31 sekúnd na ľade a pripísal si jednu strelu.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu