Na Mestskom úrade zriadia centrálnu ústredňu, budú z nej vyhlasovať oznamy v mestských častiach


Foto: Na Mestskom úrade zriadia centrálnu ústredňu, budú z nej vyhlasovať oznamy v mestských častiach

Poslanci Anton Trnovec a Jozef Juriš prednedávnom informovali občanov v mestských častiach Bytčica a Trnové, že mesto bude mať možnosť vyhlasovať niektoré dôležité oznamy priamo z Mestského úradu. Hlásateľ by tak nemusel cestovať do konkrétnej mestskej časti, kde je potrebné oznam vyhlásiť. Vďaka novej centrálnej ústredni by sa činnosť vyhlasovania oznamov zjednodušila a spolu s tým by sa skrátil čas potrebný na oznámenie dôležitej informácie občanom.

Vedenie mesta, na základe rozhodnutia primátora, postupne rekonštruuje rozhlasy v mestských častiach, pričom využíva bezdrôtovú technológiu. S umiestnením centrálnej ústredne rozhlasu na Mestskom úrade v Žiline sa, podľa slov hovorcu mesta, počítalo už pri samotnom rozhodnutí rekonštruovať rozhlas v meste.

„V druhom mesiaci 2017 prebehne verejné obstarávanie dodávateľa a následne prebehne realizácia. Tú predpokladáme v prvom polroku 2017,“ uviedol hovorca Pavol Čorba. V rozpočte mesta na rok 2017 je na túto investíciu schválených 50 000 € s DPH.

Zníženie času na vyhlásenie ohlasu by mohlo pomôcť v dôležitých situáciach

Mesto predpokladá, že vďaka verejnému obstarávaniu by sa mohlo ušetriť približne 5% z ceny. Dôležité oznamy, napríklad neplánované náhle odstávky vody či elektriny, by sa mohli vyhlásiť takmer okamžite. V niektorých mestských častiach sa dnes vyhlasujú oznamy tak, že je najskôr potrebné nakontaktovať vyhlasovateľa, ktorý v danej lokalite býva. Ten následne vyhlási oznam, musí sa však dostaviť do ústredne.

V komplikovanom reťazci sa môže stať, že sa vyhlasovateľ nedokáže dostaviť na miesto ihneď, a preto trvá dlhší čas, kým sa správa dostane k obyvateľom. Po novom by sa situácia mohla výrazne zrýchliť. Rovnako v prípadoch, kedy daná mestská časť nemá vyhlasovateľa, dokáže mesto zabezpečiť aspoň základnú informovanosť občanov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu