V ZOC MAX Žilina sa konala akcia Valentínska kvapka krvi 2017 - krv darovalo až 81 darcov


Foto: V ZOC MAX Žilina sa konala akcia Valentínska kvapka krvi 2017 - krv darovalo až 81 darcov

Sviatok zamilovaných trávia ľudia rôzne. Niektorí sa pripravujú dlho dopredu, chystajú prekvapenia, či zážitky, iní tento sviatok odignorujú. V zábavno-obchodnom centre MAX Žilina sa veľmi potešili, že ich výzva prísť na sviatok sv. Valentína darovať krv nebola odignorovaná.

ZOC MAX Žilina sa zapojilo do celoslovenskej akcie „Valentínska kvapka krvi 2017“ a pripravilo podujatie, kde dobrý skutok bol hlavným bodom programu. Začiatok odberov bol naplánovaný na 9.00 v priestoroch multikina CINEMAX, no už od pol deviatej sa ľudia stavali do rady, aby nezištne darovali svoju krv - to najcennejšie, čo máme.

Počas čakania si až 100 ľudí dalo vyšetriť cukor, zmerať tlak, či kompletnú analýzu ľudského tela. Dobrovoľníci zo Slovenského červeného kríža záujemcov naučili, ako sa správať v prípade núdze a ako podať prvú pomoc. No a keď už na každého prišiel rad, naše počty ukázali neuveriteľné číslo - až 81 darcov sa zaregistrovalo a využilo možnosť pomôcť.

Veríme, že šírenie humanity je tým najkrajším darčekom pre obdarovaného aj pre darcu. Napriek tomu malými darčekmi v podobe nákupných poukážok sme sa všetkým darcom poďakovali.

Partneri akcie: CINEMAX, Dr.MAX, DANAI, FruitiMAX, Šperk Holíč, Deichmann, CCC, Exisport, NTS - Žilina, SČK - územný celok Žilina a Všeobecná zdravotná poisťovňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu