Štvoricu mladíkov obvinili za napadnutie martinských fanúšikov na stanici po hokeji


Foto: Štvoricu mladíkov obvinili za napadnutie martinských fanúšikov na stanici po hokeji Foto: ilustračné

V prípade incidentu medzi fanúšikmi hokejového stretnutia MsHK Žilina a MHC Martin padli prvé obvinenia. Tie sa týkaju štvorice mladíkov, ktorí napadli Martinčanov po skončení zápasu na železničnej stanici v Žiline. Trojica mladíkov z Martina sa vracala z hokejového zápasu dňa 27. januára 2017, počas ktorého došlo ku konfliktu medzi dvoma fanúšikovskými tábormi.

„Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície v Žiline obvinil štvoricu Žilinčanov vo veku 18 až 20 rokov z prečinu výtržníctva  spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení mladíci mali po skončení hokejového zápasu vo vestibule železničnej stanice Žilina fyzicky napadnúť troch mladíkov z Martina, fanúšikov MHC Martin,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Mladíci do fanúšikov súpera kopali a udierali ich do oblasti hlavy, hrozí im za to až trojročné väzenie. Stíhaní sú na slobode. „Pri incidente kopancami a údermi do oblasti hlavy mali spôsobiť trom Martinčanom zranenia doposiaľ neupresneného rozsahu a dĺžky liečenia. Obvinení Žilinčania sú stíhaní na slobode a v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky,“ dodala Balogová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu