Asfaltový postrek počas rekonštrukcie chodníkov na Solinkách trápi čitateľa, čistí sa obtiažne


Foto: Asfaltový postrek počas rekonštrukcie chodníkov na Solinkách trápi čitateľa, čistí sa obtiažne
Galéria: 8 fotiek
Foto: čitateľ

Čitateľ Zdeno sa na nás obrátil s nepríjemným problémom, ktorý pretrváva v časti Soliniek v súvislosti s rekonštrukciou chodníkov. Pri nej totiž používa zhotoviteľ asfaltový postrek, a ten spôsobuje vrásky na čele ľuďom bývajúcim v okolitých panelákoch. Obyvatelia Soliniek si totiž nedobrovoľne nosia časť postreku so sebou do bytu.

„Veľmi sme si priali nové chodníky na ulici Jaseňová a v jej okolí. Keď sa tak konečne začalo diať, boli sme radi, že sa nám bude lepšie chodiť s kočárom a staršia dcéra môže behať na kolobežke. Chodníky síce začali robiť, ale skončili asfaltovým postrekom a koniec. A radosť vystriedala starosť, už nevieme, čím to čistiť. Zničené a znečistené plavačky, dlažba, prechodové lišty, obuv, kočár,“ uviedol obyvateľ Soliniek Zdenko, ktorý si nevedel dať rady s tým, ako očistiť postrek.

Čistenie je problematické

Po niekoľkých dňoch sa nám ozval opätovne s tým, že sa mu podarilo očistiť postrek technickým benzínom. Daňou za to bol však zápach v byte, ktorý sa v zimných mesiacoch pri domácnosti s deťmi ťažko vetrá. „Nakoniec som zistil, že to ide technickým benzínom. Dve hodiny na kolenách, smrad v byte. Žiaľ, na chodníku je toho postreku ešte dosť, takže pravdepodobne toho dovlečieme domov ešte veľa,“ doplnil Zdeno.


S postupným miznutím snehu si celú rutinu môžu zopakovať. „Celý byt smrdel od čistenia, a po 3-4 dňoch môžeme znova. Čudujem sa, že sa neozvalo viac ľudí, veď bordel z toho musia mať viacerí,“ uzavrel čitateľ Zdeno.

Mesto Žilina sa obyvateľom ospravedlňuje a prosí o strpenie

„Občanov Soliniek prosíme o strpenie stavebných prác a zároveň sa ospravedlňujeme, ale musíme dodržať všetky technologické postupy, aby rekonštrukcia bola vykonaná poriadne. Predpokladáme, že rekonštrukcia chodníkov bude ukončená v mesiaci máj 2017. Ďakujeme za pochopenie,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Do ukončenia prác zostávajú približne 3 mesiace, no aktuálny stav by dovtedy nemal zotrvať. Nasledujúci pracovný postup, ktorý sa bude vykonávať ihneď, ako to poveternostné podmienky umožnia, by mal problematický postrek prekryť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu