Prípad so zaistenými 52 kilami tabaku v Bytči má pokračovanie - predávajú ho v stánkoch


Foto: Prípad so zaistenými 52 kilami tabaku v Bytči má pokračovanie - predávajú ho v stánkoch
Galéria: 2 fotky
Foto: Colný úrad Žilina

Prípad zaistenia 52 kg nelegálneho tabaku a tabakovej zmesi z konca minulého roka má pokračovanie. Ďalšie zásoby tovaru objavili žilinskí colníci na 3 iných miestach.

Colný úrad Žilina informoval na konci roka 2016 o tom, že v Bytči colníci zaistili u vodiča osobného auta vyše 52 kg tabaku a tabakovej zmesi bez kontrolnej známky a nadobúdacích dokladov. Muž vtedy uviedol, že ho kúpil v Poľsku a že je určený pre jeho kamarátov.


V tom čase sa službukonajúca hliadka prepracovala k materiálom, ktoré jej pomohli identifikovať potenciálnych odberateľov. Následne boli vykonané účelové kontroly v piatich novinových stánkoch a trafikách. Tabak bez názvu zabalený v priesvitnom igelitovom obale bez kontrolnej známky a dokladov o kúpe, našli colníci pod pultom v novinovom stánku v Bytčianskom okrese aj v trafike na Kysuciach, kde ich ponúkali na predaj zákazníkom.

V jednom prípade mali zaujímavú skúsenosť. Balenia tabaku spozorovali aj v priestore pod oknom trafiky, ktorú kontrolovali. Zamestnanec ani majiteľ prevádzky sa k nemu nehlásili. Vo všetkých prípadoch išlo o tovar rovnakého druhu ako bol zaistený u vodiča v Bytči.

Colníci nelegálny tabak a tabakovú zmes zabezpečili a prípadom sa ďalej zaoberajú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina