Muž v aute v centre mesta nabúral do iného vozidla a ušiel, po vypátraní nafúkal 2,75 promile


Foto: Muž v aute v centre mesta nabúral do iného vozidla a ušiel, po vypátraní nafúkal 2,75 promile Foto: ilustračné

Ešte koncom januára došlo v centre mesta k incidentu, pri ktorom vodič spôsobil so svojim autom nehodu a z miesta ušiel. Celú situáciu však videl svedok, ktorý zastavil hliadku mestskej polície na Milcovej ulici. Neznámy vodič nabúral s autom značky Honda do vozidla značky Volkswagen Golf čiernej farby. Po náraze nezastavil a pokračoval po ulici J. Milca okolo zdravotného strediska smerom na ulicu M. R. Štefánika.

Svedok udalosti mal vzhľadom na spôsob jazdy podozrenie, že vodič je pod vplyvom alkoholu. Počas komunikácie hliadky so svedkom sa na miesto dostavil majiteľ poškodeného vozidla a kontaktoval štátnu políciu. Hliadka mestskej polície následnou hliadkovou a pátracou činnosťou našla motorové vozidlo na Štefánikovej ulici, spolu aj s vodičom, ktorý javil známky značného požitia alkoholických nápojov.

Hliadka stotožnila Mareka B, ktorého previezla na miesto udalosti, kde už čakali štátni policajti. Muž sa podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu v krvi s pozitívnym výsledkom, a to 1,32 mg/l teda 2,75 promile. Muža si prevzala štátna polícia na ďalšie riešenie.

V uplynulom týždni policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 15 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. U 9 vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 6 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Dvaja vodiči sa počas kontroly odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 11 vodičov nemotorových vozidiel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu