Na cestách v Žiline sa objavilo množstvo výtlkov a prepadnutých kanalizačných poklopov


Foto: Na cestách v Žiline sa objavilo množstvo výtlkov a prepadnutých kanalizačných poklopov

Viacerí vodiči nás postupne upozorňujú na výtlky, ktoré sa začali objavovať na miestnych komunikáciách v Žiline a blízkom okolí. Po zimnej údržbe sú najviac zničené hlavné ťahy na uliciach Ľavobrežná, Nemocničná a Mostná, no prvé väčšie jamy sa objavili aj na Košickej a ceste II/583 v smere na Terchovú. Vodiči by preto mali nielen zvýšiť opatrnosť, ale ak narazia na nebezpečný výtlk, mali by to oznámiť správcovi cesty. V sobotu vykonávali cestári prvé provizórne opravy ciest.

Ďalší veľký a nebezpečný výtlk sa objavil pri križovatke ulíc Košická a Pri celulózke. Asfalt je popraskaný na ploche zhruba troch metrov štvorcových a kusy z neho odletujú po prejazde kamiónov po ceste. Aj tu je vysoké nebezpečenstvo poškodenia áut.


Okrem hlavných ťahov dostali zabrať aj cesty v centre mesta a mestských častiach. Mnohé kanalizačné poklopy sú prepadnuté a asfalt okolo nich popraskaný. Značná časť ciest v meste nevydržala zimnú údržbu a začínajú sa rozpadať nielen pri krajniciach, ale na celej ploche. Niektoré výtlky sú také hlboké, že si na nich vodiči rozsekli či zničili kolesá a podvozky. Na ulici Obvodová strácajú na hlbokej jame puklice. Mesto aj kraj niektoré z nebezpečných jám opravili, no ani nie po týždni je stav podaktorých opäť rovnaký.

Bežný javom v meste sú aj prepadnuté vozovky, ktoré pôsobia ako zvlnené. Ako sa správcovia ciest vysporiadajú s opravami je zatiaľ otázne, nakoľko ešte zima poriadne neskončila a poškodených ciest nie je málo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu