Jedinečný zážitok: zapojte sa do nočného preteku na bežkách


Foto: Jedinečný zážitok: zapojte sa do nočného preteku na bežkách
Galéria: 4 fotky

Zažite jedinečnú športovú atmosféru nočného závodu na bežkách! Len hodinku od Žiliny, vo Veľkých Karloviciach päť kilometrov za českou hranicou, sa môžete v sobotu 18. februára zapojiť do preteku na bežkách Nočná stopa Valachy, a otestovať si tak vyhlásené karlovické bežkárske stopy netradične po zotmení.

Registrácie prebiehajú on-line na www.valachytour.cz, a pokiaľ sa prihlásite do 6. februára, ešte stihnete výhodu lacnejšieho štartovného. „Podmienky pre bežky sú vynikajúce, tohtoročná zima je najlepšia za posledné roky, v závere tohto týždňa navyše pribudlo ďalších desať centimetrov snehu. Môžeme sa tešiť na naozaj pekný športový zážitok,“ hovorí prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.



Pre závodníkov bude pripravená trasa 15 kilometrov, štart aj cieľ s možnosťou prezliekania a občerstvenie pri hoteli Galik. Štartuje sa intervalovo, prvý závodník vyrazí na trať o 18:00 hod. „Podmienkou účasti je z bezpečnostných dôvodov čelovka. Závod sa beží klasickou technikou,“ spresnil podmienky Vladimír Sušil.

V rámci doprovodného programu môžete využiť testovacie centrum bežiek s možnosťou ich zapožičania na pretek a výučbou mazania. Preteku dospelých bude od 16-tej hodiny tradične predchádzať pretek detí v rôznych vekových kategóriách na kratšie vzdialenosti s hromadným štartom.

Víťazi sa môžu tešiť na hodnotné ceny, dospelí športovci si medzi sebou navyše rozdelia prize money v celkovej hodnote 15 000 korún.



Nočná stopa Valachy je prvou akciou tohtoročného seriálu VALACHY TOUR, ktorý zahŕňa celkom päť pretekov v rôznych športových disciplínach pre deti aj dospelých.

Zaujímavosťou je, že minulý ročník vyhrala medzi ženami slovenská triatlétka Kristína Néč-Lapinová. Najpopulárnejšou akciou seriálu je mini triatlon Valachy man, ktorého sa každoročne zúčastní 700 športovcov.

Špeciálne tipy:

-    Pribaľte si so sebou plavky, po závode sa môžete prehriať v termálnych bazénoch a saunách relaxačného centra Wellness Horal, ktoré je len 3 kilometre od miesta konania
-    Spojte účasť v preteku s pár dňami voľna, využite balíček Zimní dovolená v Beskydech so skipasom, neobmedzeným vstupom do wellness, masážou a ďalšími bonusmi v hoteloch Lanterna a Horal
-    Nenechajte si vo Veľkých Karloviciach ujsť aj ďalšie akcie, napríklad Valentínske lyžovanie za hubičku 13. – 15. februára alebo Maškarnú lyžovačku pre deti 5. marca.



Preteky VALACHY TOUR 2017
18. 2. Noční stopa Valachy
6. 5. Valachy duatlon
18. 6. Bike Valachy
4. 8. triatlon Valachy man
21. 10. Běhej Valachy

Miesto: -
Dátum: 18.02.2017 - 18:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu