Po odloženú Romanku v žilinskom hniezde záchrany sa vrátila údajná matka


Foto: Po odloženú Romanku v žilinskom hniezde záchrany sa vrátila údajná matka Foto: FNsP Žilina

Včera sme vás informovali o odloženom bábätku, ktoré začiatkom týždňa niekto anonymne vložil do hniezda záchrany v žilinskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou. Romanka vážila 3800 gramov a merala 50 centimetrov,  jej zdravotný stav bol podľa slov lekára novorodeneckého oddelenia žilinskej fakultnej nemocnice Michala Jánoša dobrý.

Nemocnica vykonala základné vyšetrenia, pre bábätko sa už dva dni po odložení vrátila žena, ktorá by mala byť jej údajnou matkou. Nemocnica tak spustila proces, na základe ktorého jej bude dieťa, v prípade potvrdenia rodičovstva, vrátené. V žilinskom hniezde ide o ôsme odovzdané dieťa.

„Po Romanku sa dnes na novorodenecké oddelenie žilinskej fakultnej nemocnice s poliklinikou vrátila údajná matka. Fakultná nemocnica s poliklinikou kontaktovala Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Žiline a rozbehli ďalší potrebný proces,“ uviedla hovorkyňa FNsP Žilina Viera Jurčiová.

Dievčatko našiel v žilinskom hniezde záchrany službukonajúci personál novorodeneckého oddelenia v pondelok podvečer o 17:40. Žilinské hniezdo záchrany otvorili 15. decembra 2004. Prvé dieťa, chlapca, v ňom našli 4. septembra 2005. Matka sa do nemocnice po neho vrátila po troch dňoch. Do verejného inkubátora od otvorenia hniezda do dnešného dňa vložili osem bábätiek, z toho boli traja chlapci a päť dievčat.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina