MsHK zaujal stanovisko k piatkovému incidentu, sprísnia kontroly a zrušia výhody pre fanklub


Foto: MsHK zaujal stanovisko k piatkovému incidentu, sprísnia kontroly a zrušia výhody pre fanklub

Hokejový klub MsHK Žilina zorganizoval dnes o 13:00 hod. tlačovú konferenciu k incidentu, ktorý sa odohral v piatok na hokejovom zápase proti MHC Martin. Na konferencií informoval prostredníctvom generálneho manažéra Imreho Valáška verejnosť o sprísnení bezpečnostných opatrení a kontrol pri vstupoch.

Klub taktiež ruší zvýhodnenie a akúkoľvek podporu pre domácich ultras. Členovia fanklubu, ale aj bežní návštevníci a fanúšikovia, budú musieť prechádzať sprísnenými bezpečnostnými kontrolami. Všetky okolnosti piatkového incidentu sú stále v riešení a polícia ich vyšetruje v súčinnosti s vedením hokejového klubu. Polícia má k dispozícii niekoľko videozáznamov, ktoré analyzuje.

Z Martina prišlo na zápas zhruba 150 fanúšikov, ďalší sa nachádzali v ostatných sektoroch medzi žilinčanmi. Celkovo bolo na zápase 3212 ľudí. Konflikt mal podľa vyjadrenia generálneho manažéra MsHK Žilina vzniknúť po tom, ako si niekoľko martinských fanúšikov zakúpilo lístky mimo sektor hostí a pokúšalo sa ukradnúť žilinskú vlajku, prípadne iné fanúšikovské predmety.

Polícia sa v čase incidentu na štadióne nenachádzala a konflikt bol doriešený za relatívne krátku dobu, preto ani nebola privolaná. Sektor hostí pravdepodobne čakajú sprísnené bezpečnostné opatrenia. To znamená, že bude vybudovaná tzv. klietka, zvýšené zábradlie a celý sektor sa oddelí od zvyšnej časti štadióna.


Pri roztržke neboli zranení len martinskí fanúšikovia, ale aj časť tých žilinských. Dokonca sám generálny manažér klubu strávil večer po zápase na ošetrení v nemocnici a na policajnej stanici. Na otázku, ako sa podarilo fanklubu dostať na štadión také množstvo pyrotechniky klub reagoval, že fanúšikovia si pyrotechniku môžu skrývať napríklad do oblastí intímnych partií, ktoré pochopiteľne nie je možné prehľadávať. 

Celú vec rieši polícia a vedenie hokejového klubu. Aktuálne informácie  prinesieme v ďalšom článku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu