Nenechajte sa oklamať! Po Žiline sa pohybuje „Vojak podvodník“, ktorý úradoval aj na Záhorí


Foto: Nenechajte sa oklamať! Po Žiline sa pohybuje „Vojak podvodník“, ktorý úradoval aj na Záhorí Foto: srdcezahoria.sk

Čitateľka nás informovala o “Vojakovi podvodníkovi”, ktorý sa mal objaviť už aj v Žiline. O mužovi informoval portál srdcezahoria.sk vo svojom článku. Niektorí obyvatelia Skalice a Senice ešte pred zhruba týždňom zdieľali na sociálnych sieťach upozornenie a varovali pred neznámym mužom. Ten sa má údajne prezliekať do vojenského oblečenia a rozpráva ľuďom pútavé príbehy. Oslovuje ľudí a vydáva sa za blízkeho alebo známeho priateľa ľudí. 

Vie pekne rozprávať a kadečo sľubuje, alebo si objednáva služby a nepríde! Klame o svojej totožnosti. Polícia už tohoto mladíka pozná aj zo Zvolena, kde sa snažil obyvateľov podviesť podobným spôsobom ako na Záhorí. Tam sa dokonca vydával za španielskeho vojaka, plukovníka Thobiasa Gosarraha.

Muž navštevuje pohostinské zariadenia, kde si objednáva stravu alebo spoločenské akcie pre svojich “bratov”. Vo svojich príbehoch je veľmi suverénny a používa identitu osôb, ktoré už v minulosti podviedol. Podľa slov polície by malo ísť o 23-ročného Jakuba Starinského z Ľubochne. Muž sa snaží oklamať a podviesť ľudí pomocou vymyslených historiek. Ak ste ho videli, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158.

„Upozorňujem, že tento muž bol včera v Žiline. Vydáva sa za niekoho známeho a šíri nezmysly a klamstvá, pričom ale disponuje veľkým množstvom aj pravdivých súkromných informácií. Neviem odkiaľ ich berie. Identitu tohto “vojaka” som našla sama na internete, po tom, ako vystrašil celú našu rodinu a najmä mamu, ktorá má problémy s tlakom. Oznámili sme to aj na políciu,“ uviedla naša čitateľka Martina.

Pred mužom treba byt na pozore. Rozpráva veľmi presvedčivo a pohybuje sa v rôznych častiach mesta. Ľudia by si mali dávať pozor, aby ich neokradol alebo nepodviedol. 


Vojaka už takmer zadržali aj mestskí policajti, ktorých privolali do jednej zo senických reštaurácií, kde sa práve nachádzal. Personál ho spoznal a okamžite zalarmoval mestskú políciu. Muž si však všimol správanie obsluhy a rýchlo sa vytratil. Ako uvádza portál srdcezahoria.sk v druhom článku, muža napokon zadržali no aj prepustili.

Podľa slov mestskej polície pri sebe nemal žiadne doklady totožnosti. Muža nakoniec predviedli a odovzdali do rúk senickým policajtom. Podľa neoficiálnych informácií od našich čitateľov policajti muža vypočuli, no následne prepustili, pretože na muža nikto nepodal trestné oznámenie.

So žiadosťou o informácie sme sa obrátili aj na žilinskú políciu. Po získaní ďalších informácií budeme článok aktualizovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: srdcezahoria.sk