Mesto požiadalo o eurofondy na rozšírenie kapacity materských škôl na Hlinách, Vlčincoch a v Závodí


Foto: Mesto požiadalo o eurofondy na rozšírenie kapacity materských škôl na Hlinách, Vlčincoch a v Závodí Foto: ilustračné

Mesto Žilina predložilo na Sprostredkovateľský orgán pre IROP projektové zámery na vytvorenie nových miest pre deti v materských školách za 2,8 milióna eur. Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina sú dlhodobo kapacitne využívané na 100 % a mesto eviduje nedostatok miest pre žilinské deti. Infraštruktúra mesta pre potreby predprimárneho vzdelávania pozostáva v súčasnosti z 26 subjektov, z čoho je 20 samostatných materských škôl a 6 materských škôl je súčasťou základných škôl.

Vďaka prostriedkom z eurofondov by sa mohli rozšíriť kapacity pre deti v štyroch žilinských materských školách spolu o 148 nových miest. Nové triedy pre deti by mohli pribudnúť v materských školách na uliciach Čajakova, Suvorovova, Juraja Závodského a Trnavská. Tieto predškolské zariadenia sa nachádzajú na sídliskách a v mestských častiach Hliny, Závodie a Vlčince.

V prípade schválenia projektov sa bude rozširovanie realizovať formou prístavby, nadstavby a rekonštrukcie existujúcich priestorov materských škôl. Pridanou hodnotou týchto projektov je zateplenie, výmena okien, elektrických rozvodov, inštalácia LED osvetlenia atď. Vzniknú nielen nové miesta pre deti, ale tieto materské školy budú aj výrazne šetriť energie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu