Petícia Zachráňme korytnačku má už viac ako 2200 signatárov, cieľom je desaťtisíc


Foto: Petícia Zachráňme korytnačku má už viac ako 2200 signatárov, cieľom je desaťtisíc Foto: ilustračné - zachranmekorytnacku.sk

Po poslednom minuloročnom mestskom zastupiteľstve sme vás informovali, že poslanci neschválili návrh na nadobudnutie Športovej haly na Bôriku do majetku mesta Žilina. O osude haly, ktorú Žilinčania familiárne nazývajú Korytnačka, rozhodnú mestskí poslanci pravdepodobne v tomto roku. Na decembrovom zastupiteľstve sa väčšina poslancov nevyslovila proti získaniu unikátnej haly do majetku mesta, rozporovali však podmienky pre rozhodovanie a žiadali viac času na preskúmanie návrhu.

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Žiline Martin Kapitulík spustil krátko po neschválení jeho návrhu petíciu. Po zozbieraní 10 000 podpisov ju chce, spolu s petičným výborom, zaslať trom najvyšším ústaným činiteľom. Viac ako mesiac po spustení má petícia takmer 2300 podpisov, čo je necelá štvrtina zo zamýšľaného počtu. V posledných dňoch sa počet podporovateľov zvyšuje, aj vďaka rozsiahlej kampani na sociálnych sietiach, oveľa rýchlejšie.

„Žiadame Prezidenta Slovenskej republiky, Predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a Predsedu Vlády Slovenskej republiky, aby vrámci svojich kompetencií urobili nevyhnutné kroky k zachráneniu Športovej haly na Bôriku, tzv. Korytnačky v Žiline,“ znie text petície na samostatnej stránke zachranmekorytnacku.sk. Pod petíciou sa, okrem dátumu začatia 13. decembra 2016, uvádza aj predpokladaný dátum ukončenia, ktorým by mal byť posledný februárový deň.


V petičnom výbore sa okrem poslanca mestského a krajského zastupiteľstva v Žiline Martina Kapitulíka nachádza aj predseda Oblastného futbalového zväzu Žilina Igor Krško a bývalá reprezentantka SR v športovej gymnastike Dobroslava Lehotská. Posledná menovaná nahrala aj krátky videoodkaz, ktorý je zaradený na stránke v sekcii podporovatelia.



Najbližšie mestské zastupiteľstvo je naplánované na 20. február 2016, predchádza mu mestská rada dňa 30. januára. Petíciu môžete podpísať na tomto odkaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu