Známy vykrádač áut opäť úradoval, na sídlisku Hliny vykradol 2 autá a na Solinkách predajňu


Foto: Známy vykrádač áut opäť úradoval, na sídlisku Hliny vykradol 2 autá a na Solinkách predajňu Foto: ilustračné / rimava.sk

Podľa našich informácií v noci opäť úradoval na sídlisku Hliny páchateľ, ktorý vykradol 2 osobné autá a predajňu. O krádežiach sme informovali ešte v decembri 2016, kedy asi 25-ročný mladík v športovom oblečení vykradol viacero áut. Páchateľ vždy rozbil okno a odcudzil osobné veci, ktoré mohli mať nejakú hodnotu. Polícia eviduje viacero podobných krádeží, ktoré sa stali práve na sídlisku Hliny. Za všetkými krádežami stojí pravdepodobne tá istá osoba.

Mladík, ktorého opis je rovnaký, ako ten z prípadov v decembri, sa počas poslednej noci pohyboval po ulici Bajzova a Hečkova v Žiline. Niektorí z obyvateľov uvedených ulíc kontaktovali políciu a oznámili neznámeho muža, ktorý sa pozerá do áut a má podozrivé správanie. Páchateľ si pravdepodobne obzeral, v ktorých autách sa nachádzajú cenné veci.

Do príchodu polície sa však už na mieste nenachádzal a v tom čase úradoval v predajni na ulici Prielohy (Solinky). Vlámal sa do priestorov predajne a odcudzil finančnú hotovosť, čím spôsobil škodu zhruba 1300 eur. O niečo neskôr vo svojej činnosti pokračoval a na ulici Hečkova rozbil okno na aute značky BMW, kde odcudzil peňaženku. Ďalej sa presunul na ulicu Hlinská, tam na vozidle Škoda Octavia taktiež rozbil okno a ukradol osobné veci.


Mladíka zachytila bezpečnostná kamera v predajni, do ktorej sa vlámal. Podľa záznamu by mohlo ísť o toho istého páchateľa, ako v prípade decembrových krádeží. Páchateľ vo veku odhadom 25 rokov, v tmavom športovom oblečení a športovej obuvi, vysoký asi 180 cm, sa podľa opisu pohyboval aj po uliciach, z ktorých bola privolaná polícia.

Ak máte bližšie informácie, ktoré by mohli napomôcť policajnému vyšetrovaniu, kontaktujte linku 158, alebo našu redakciu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu