V Žilinskom kraji bol vyhlásený 2. a 3. stupeň povodňovej aktivity


Foto: V Žilinskom kraji bol vyhlásený 2. a 3. stupeň povodňovej aktivity Foto: ilustračné - Záchranná Brigáda HaZZ Žilina

Z dôvodu ľadovej povodne v Žilinskom kraji bol vyhlásený dňa 10.1.2017 od 16-tej hodiny 3.stupeň povodňovej aktivity na vodnom toku: Blatnický potok v obci Daňová a od 8-ej hodiny dňa 11.1.2017 aj v obci Príbovce, okres Martin. Ku 6-ej hodine ráno dňa 11.1.2017 trval vyhlásený 2.stupeň povodňovej aktivity v okrese Martin na vodných tokoch: Znievsky potok v obci Kláštor pod Znievom, Bystričský potok a Valašský potok v  obci Bystrička, potok Ráztoky v  obci Nolčovo, potok Kantor v obci Sklabinský Podzámok, potok Vrícko v obci Vrícko, potok Valčianka v obci Valča  a v okrese Žilina na vodných tokoch: Turiansky potok v obci Turie a Kuneradský potok v obci Kunerad.

Hasiči doteraz zasahovali v dôsledku vzniknutej situácie 4-krát:

-    Dňa 7.1.2017 zasahovali hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline v obci Kláštor pod Znievom, okres Martin pri rozbíjaní ľadu v miestnom potoku a uvoľňovaní koryta miestneho potoka od naplaveného ľadu, ktorý spôsoboval upchatie prietoku vody pod mostom. Spolupracovali hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Kláštor pod Znievom.
-    Dňa 8.1.2017 opäť zasahovali hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline v obci Kláštor pod Znievom, okres Martin pri rozbíjaní ľadu v miestnom potoku a uvoľňovaní koryta miestneho potoka od naplaveného ľadu.
-    Dňa 9.1.2017 zasahovali hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline v obci Sklabinský Podzámok, okres Martin, kde došlo v dôsledku veľkej vrstvy ľadu ku čiastočnému vyliatiu miestnej potoka, pri rozbíjaní ľadu v miestnom potoku a obnovovaní prietoku vody.
-    Opäť dňa 9.1.2017 zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Martine, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline  a hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Priekopa v obci Vrícko, okres Martin pri rozbíjaní ľadu v miestnom potoku a obnovovaní prietoku vody s miestnom potoku.

Situácia na spomínaných vodných tokoch je stále monitorovaná.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo vnútra SR