Nábor gungfu v škole Lam Ga Hung Kuen Slovakia v Bytči a Žiline


Foto: Nábor gungfu v škole Lam Ga Hung Kuen Slovakia v Bytči a Žiline

Škola Lam Ga Hung Kuen je jediná škola na Slovensku, ktorá vyučuje kompletný systém juhočínskeho štýlu gungfu nazývaný Hung Ga /Hung Kuen/. Školu má pod patronátom rodina Lam z Hongkongu, u ktorej jej hlavný predstaviteľ Ján Hrankay gungfu študuje.

Hlavná telocvična sídli v meste Bytča. Pravidelná výučba je založená na starých tréningových metódach a prebieha vo vlastných priestoroch školy, ktorá je vybavená všetkými potrebnými pomôckami na cvičenie tradičného gungfu. Jej súčasťou je niekoľko pobočiek v mestách: Žilina, Bratislava a  Topoľčany. Navštevuje ju približne osem desiatok študentov rôznych vekových kategórií. Hlavná škola má samostatný oddiel i pre tých najmenších- detí od 6 do 10 rokov.

Tréningy sú zamerané nielen na rozvoj študentovej sebaobrannej a zdravotne-kondičnej úrovne, ale i psychickej a duchovnej úrovne. Škola je tradičnou školou gungfu, veľmi podobnou rodine. Znamená to, že v našej škole sa neskladajú žiadne skúšky, nezískavajú sa certifikáty a neudeľujú sa výkonnostné stupne. Súčasťou tréningov sú pravidelné i víkendové sústredenia a niekoľkodňové letné sústredenia.

Každoročne býva najväčšou udalosťou výučbová návšteva veľmajstra Lam Chun Singa a s ňou spojená exhibícia gungfu na počesť veľmajstra. Na exhibícii sa zúčastňuje veľký počet hostí zo Slovenska a zahraničia. Vrcholom tejto veľkolepej udalosti je predvádzanie gungfu v podaní veľmajstra Lam Chun Singa. Najstarší študenti majú možnosť sprevádzať Jána Hrankaya na výučbových stážach v Hongkongu a v Číne, či dokonca byť hosťami na narodeninových oslavách veľmajstra Lam Cho.

Naša  škola  je často pozývaná, aby predviedla svoje umenie na rôznych akciách, ktoré sa konajú na Slovensku, ale aj v zahraničí  /napr. Žilina, Bratislava, Považská Bystrica, Ostrava, Valašské Meziříčí, Praha, Čína a Hongkong/. Vzhľadom na to, že naša škola nie je veľkým zástancom cvičenia gungfu na rôznych súťažiach a turnajoch, aj tak sme sa niektorých zúčastnili, aby sme reprezentovali rodinu Lam, mesto Bytča a tým aj Slovensko.



Hlavná telocvičňa Bytča (vlastné priestory):
pondelok, štvrtok
o 16.00h deti-prípravka
(mesačný poplatok 17eur)

pondelok, štvrtok, piatok
o 17.00h deti od 12.rokov
 (mesačný poplatok 22eur)

pondelok, štvrtok, piatok
o 18.00h deti od 15 rokov a dospeli
(mesačný poplatok 22eur)

Kde: Budova futbalovej tribúny v Bytči ; vchod stredné dvere od parku
bližšie info: 0903181320

Pobočka Žilina:

streda
 o 17.30h deti od 7 rokov a dospelí ( zmiešaný tréning, individuálny prístup)
(mesačný poplatok 17eur)
Kde: Základná škola Holého 66, Žilina (telocvičňa)
bližšie info: 0903181320

webova adresa: www.lamgagungfu.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu