Nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka ohlásil kandidatúru na župana


Foto: Nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka ohlásil kandidatúru na župana Foto: Facebook Mestské zastupiteľstvo Žilina

Na Nový rok ohlásil poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka kandidatúru na post župana Žilinského samosprávneho kraja. Župné voľby sa budú konať v novembri 2017, ide zatiaľ o prvého potvrdeného kandidáta.

„Vstupujem teda do tohto roku s pokojným odhodlaním a rozhodnutím kandidovať na župana a poslanca žilinského kraja. Držme si všetci palce, nech sa nám podarí čo najviac dobrých vecí,“ uviedol, okrem iného, v ohlásení kandidatúry na župana a poslanca ŽSK Peter Cibulka.

Milí priatelia a kamaráti/ohlásenie kandidatúry Zdá sa, že tento rok bude zlomový. Ukáže sa, či naša spoločnosť dokáže…

Posted by Peter Cibulka on 1. január 2017


V minulosti sa v súvislosti s kandidatúrou špekulovalo aj o Richardovi Vašečkovi (OĽaNO-NOVA), ten sa však nakoniec rozhodol nekandidovať. Ako jeden z dôvodov uviedol pre portál parlamentnelisty.sk, že sa chce naplno venovať poslaneckému mandátu v Národnej rade Slovenskej republiky.

Súčasný župan Juraj Blanár (SMER-SD) zatiaľ verejne nepotvrdil, či plánuje kandidovať aj v nasledujúcom období. Na decembrovom sneme strany SMER-SD sa stal jej novým podpredsedom. Predsedom ŽKS je od roku 2005. Zároveň vykonáva aj funkciu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu