Pri Rosine niekto vyhodil nespotrebované pečivo po dátume spotreby, časť z neho je zabalená


Foto: Pri Rosine niekto vyhodil nespotrebované pečivo po dátume spotreby, časť z neho je zabalená Foto: čitateľka

„Chcela by som upozorniť na to, ako sa jeden obchod zbavuje zlacneného, nepredaného pečiva. Jednoducho ho vyhodia do prírody, čo by som ešte predýchala, ale kľudne ho vyhodia zabalené v obaloch, ktoré sa nemajú šancu rozložiť,“ uviedla čitateľka Iveta, ktorá k podnetu pridala aj fotografie zo stredy 28. decembra.

Vyhodené pečivo sa nachádzalo cestou z Lesoparku v smere na Rosinu. „Konkrétne tieto obrázky sú nafotené na ceste z lesoparku smerom na Rosinu,“ spresnila čitateľka. Prečo ich niekto vyhodil práve na tejto ceste nie je známe, podľa štítkov však bolo možné identifikovať obchod, z ktorého pochádza.

Znehodnocovanie pečiva po dátume potreby zabezpečuje externý partner, spoločnosť prípad preverí a sprísni kontroly

O stanovisko sme požiadali aj spoločnosť Terno, ktorá nám ho obratom poskytla. Z neho vyplýva, že likvidáciu odpísaného pečiva zabezpečujú pre spoločnosť dvaja zmluvní odberatelia. Doteraz Terno podobné problémy nezaznamenalo, o podrobnejšie informácie požiadalo oboch zazmluvnených partnerov.

„Vzniknutá situácia nás mrzí. Odpísané pečivo a zeleninu zo žilinskej predajne Terno plus odoberajú dvaja zmluvní odberatelia, ktorí majú túto činnosť schválenú veterinárnou správou. S oboma subjektmi spolupracujeme pol roka a počas tohto obdobia sme nezaznamenali stav, o ktorom informovala Vaša čitateľka. Pri pečive po dátume spotreby evidujeme množstvo, subjekt a dátum, kedy odberateľ prevzal tovar na likvidáciu,“ uviedla v odpovediach na naše otázky spoločnosť Terno.

„Oboch odberateľov sme v tejto veci kontaktovali a požiadali o poskytnutie podrobnejších informácií, ako nakladajú s odobratým pečivom pri jeho likvidácii. Rovnako sme pristúpili k sprísneniu dodatočnej kontroly, aby v budúcnosti nedošlo k podobnej situácii,“ dodala v stanovisku spoločnosť Terno.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu