Zlodeji s rušičkou sa v Žiline objavujú vo zvýšenej miere, vždy si skontrolujte zamknutie auta


Foto: Zlodeji s rušičkou sa v Žiline objavujú vo zvýšenej miere, vždy si skontrolujte zamknutie auta Foto: ilustračné / express.co.uk

V poslednom týždni sme zaznamenali zvýšený počet prípadov, kedy vodičom nešli zamknúť ich autá. Mnohým auto len zablikalo smerovkami, ale dvere nezamklo. V ďalších prípadoch auto nereagovalo na signál z kľúča alebo samotný kľúč signalizoval problém blikaním kontrolky. Prípady sa objavovali najčastejšie v okolí predajne TESCO na Solinkách a v okolí obchodného centra Atrium Dubeň. V piatok nás jeden čitateľ upozornil aj na parkovisko pri Juniore a ďalší na parkovisko pri HM TESCO Košická.

V jednom prípade si ľudia všimli tmavý Volkswagen Passat so zahraničnými ŠPZ a fóliami na všetkých sklách. V piatkovom prípade by mohlo ísť o Škodu Octavia hnedej farby, ktorá taktiež mala fólie na všetkých oknách a nemala poznávacie značky. 

„Nešlo mi zamknúť auto a to je nové, doteraz som nemal žiadny problém. Žena, ktorá zaparkovala oproti mne mala rovnaký problém. Poobzeral som sa teda po okolí, keď som minule čítal o zlodejoch s rušičkou a videl som tmavý Passat s neznámou značkou a čiernymi fóliami na predných oknách. Keď som som vytiahol z vrecka telefón, aby som zavolal preventívne na políciu, auto naštartovalo a odišlo,“ napísal jeden z našich čitateľov.

Zlodeji sa snažia využiť nepozornosť vodičov, ktorí odídu od auta a neskontrolujú, či je zamknuté. Pri odchode od auta na veľkých parkoviskách si vždy skontrolujte zamknutie a ak vám auto nejde zamknúť diaľkovým ovládaním, skúste sa poobzerať po niečom podozrivom v blízkosti. Z predošlých prípadov sa dajú ako podozrivé vyhodnotiť autá s tmavými fóliami na všetkých oknách alebo zahraničnými či dokonca žiadnymi ŠPZ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu