Policajti zastavili v Žiline 22-ročného mladíka, ktorý jazdil na aute s 2,5 promile alkoholu v krvi


Foto: Policajti zastavili v Žiline 22-ročného mladíka, ktorý jazdil na aute s 2,5 promile alkoholu v krvi

Podľa našich informácií malo v noci dôjsť k policajnému zásahu na ulici Antona Bernoláka v Žiline. Len 22-ročný mladík, ktorý sa nachádzal v jednom zo žilinských barov, kde požíval alkoholické nápoje, chcel následne odísť na aute. Incidentu predchádzal prvý zásah mestských policajtov, kedy muž spal v bare a policajti ho prišli zobudiť. Hliadka mladíka prebudila a odporučila mu, aby sa odobral do miesta svojho bydliska.

K veci sa vyjadril aj zástupca náčelníka mestskej polície Peter Mišejka. 

Na stálu službu MP telefonovala v čase okolo 22:50 hod. obsluha prevádzky Tempo a nahlásila osobu mužského pohlavia, značne pod vplyvom alkoholu, ako spí za stolom. Muža podľa slov obsluhy nebolo možné prebudiť a vykázať von. Dotyčný muž pochádzal z okresu Rožňava a za prítomnosti hliadky opustil prevádzku.

Mladík však po odchode hliadky nasadol do auta a chcel odísť pod vplyvom alkoholu. O pár minút neskôr, v čase okolo 23:15 hod. bolo opäť na Mestskú políciu telefonicky oznámené, že sa osoba pravdepodobne pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, chystá jazdiť osobným motorovým vozidlom.


Na miesto bola vyslaná motorizovaná hliadka MP, ktorá uvedené jazdiace vozidlo zistila a následne zastavila v mieste pred Krajskou knižnicou. Pretože pri kontrole bolo zjavné, že muž požíval pred jazdou alkohol alebo inú návykovú látku, bol vyrozumený operačný dôstojník PZ SR, ktorý na miesto poslal hliadku. Vec si prevzala do riešenia hliadka Policajného zboru SR.

Podľa hovorkyne polície Jany Balogovej mal 22-ročný vodič jazdiť s 2,5 promile alkoholu v krvi. 

„V noci z nedele na pondelok bol hliadkou mestskej polície v Žiline, na ulici A. Bernoláka, zastavený 22-ročný vodič vozidla Fiat Ducato. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 1,22 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,54 promile,“ uviedla hovorkyňa Jana Balogová.

Vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vo veci prebieha policajné vyšetrovanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu