Informácie o kúpe MŠK Žilina ukrajinskou stranou sa nezakladajú na pravde


Foto: Informácie o kúpe MŠK Žilina ukrajinskou stranou sa nezakladajú na pravde

Viaceré žilinské médiá dnes zverejnili informáciu o údajnej kúpe futbalového klubu MŠK Žilina, ku ktorej malo dôjsť zo strany majiteľa ukrajinského veľkoklubu FK Šachtar Doneck. Ako nakoniec vyplynulo zo samotného stanoviska klubu MŠK Žilina, ktoré dnes zverejnil na svojich webových stránkach, ide o nepravdivú fámu.

„Informácie, ktoré sa objavujú na niektorých mediálnych portáloch, sa nezakladajú na pravde. Futbalový klub MŠK Žilina dementuje všetky fakty o predaji klubu a spolupráci s ukrajinským futbalovým klubom Šachtar Doneck, s ktorým žiadny bližší kontakt nenadväzujeme,“ uvádza klub v stanovisku.

Správa bola od začiatku nepravdivá, išlo zrejme o mediálny test


Za prvotnou informáciou stál týždenník Žilinský večerník, informáciu zverejnil o 13:00 hod. Tú neskôr prebrali iné médiá. „Publikovali sme ho po dohode s majiteľom klubu a sledovali sme ním interné ciele,“ uviedol Večerník dôvod publikovania zmätočnej správy, o ktorej v redakcii vedeli, že sa nezakladá na pravde.

V pôvodnom článku sa navyše objavila faktická chyba, keďže bývalý rozhodca Ľuboš Micheľ je členom vedenia gréckeho klubu PAOK Solún, pričom podľa medializovaných informácií už nie je vedúcim zahraničného oddelenia klubu Šachtar Doneck takmer rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu